Credit Suisse preia o divizie a Morgan Stanley

Data publicarii: 27-03-2013 | International

Grupul bancar elvetian Credit Suisse a anuntat miercuri ca va cumpara operatiunile de administrare a averilor pe care grupul american Morgan Stanley le are in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), transmite Reuters.

Credit Suisse nu a oferit informatii referitoare la pretul tranzactiei, dar operatiunile cumparate au sub administrare active in valoare de peste 13 miliarde de dolari. 

'Achizitia va impulsiona activitatea bancii pe pietele cheie din EMEA, incluzand Marea Britanie, Italia, tarile nordice, Rusia si Orientul Mijlociu', a informat Credit Suisse intr-un comunicat, precizand ca tranzactia nu include si activitatile din Elvetia. 

Nu este pentru prima data cand cand un cumparator elvetian preia o divizie de administrare a averilor apartinand unei banci americane. Anul trecut, grupul elvetian Julius Baer Group AG a cumparat divizia de administrare a averilor apartinand Bank of America Corp. pentru 860 milioane de franci elvetieni (907 milioane de dolari). La randul sau, Credit Suisse a achizitionat in 2011 operatiunile de private banking ale HSBC din Japonia, operatiuni care la acea data aveau active de 2,7 miliarde de dolari.

Sursa: AGERPRES