Volksbank mareste sumele ce pot fi imprumutate de catre clienti

Data publicarii: 28-03-2013 | Finante-Banci

Volksbank Romania modifica conditiile de creditare si majoreaza sumele maxime ce pot fi imprumutate de catre clienti. 

Banca a majorat la 70.000 de Lei suma maxima ce poate fi acordata prin credite de consum fara ipoteca imobiliara, fata de 45.000 Lei pana acum, iar perioada de creditare poate ajunge la 10 ani in cazul creditelor destinate exclusiv refinantarilor (fata de 5 ani inainte).

In cazul Overdraft-ului suma maxima finantata a fost majorata de la 30.000 Lei la 45.000 Lei.

"Prin modificarile aduse la nivelul creditelor, Volksbank devine cu mult mai competitiva, permitand contractarea unor sume mai mari decat in trecut. Am luat aceasta decizie dupa o analiza atenta la nivelul pietei - atat la nivelul cererii, cat si la nivelul ofertei - si dupa ce ne-am asigurat ca modificarile nu vor avea un impact negativ asupra profilului de risc al bancii”,  declara Marius Istrati, Sef Department Management Produse Persoane Fizice in cadru Volksbank Romania.

In cazul unui credit de consum fara garantie imobiliara, suma ce putea fi imprumutata pe o perioada de 5 ani, de o familie cu venituri lunare de 1.700 de lei era de 15.450 de lei. Odata cu introducerea noilor modificari, aceasta s-a majorat la 19.536 Lei. In cazul unei refinantari pentru acelasi credit, suma maxima ajunge la 25.228 Lei de la 15.800 lei, iar daca perioada creditului este de 10 ani, suma imprumutata creste pana la 37.550 Lei.

In ceea ce priveste creditul pentru locuinte,  o familie cu venituri lunare de 2.700 de lei, poate obtine acum un credit "Casa” de 33.370 Euro, cu 11% mai mare decat suma ce putea fi obtinuta in trecut. Daca este vorba insa de o refinantare, suma ce poate fi imprumutata de aceeasi familie (cu venituri de 2.700 de lei) urca la aproape 39.200 Euro, crescand cu 31%.

Despre Volksbank Romania

Fondata in 2000, Volksbank este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 150.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pe piata locala, cu active de 4.4 miliarde Euro.

Banca are 130 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari.

Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionand ca un partner de incredere al acestora.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: