SUA nu sunt ingrijorate de exercitiile militare ruse din Marea Neagra

Data publicarii: 29-03-2013 | International

Exercitiile militare ruse in desfasurare in Marea Neagra nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru Statele Unite ale Americii atat timp cat respecta acordurile internationale, a declarat joi purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, citata de RIA Novosti.

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat in mod inopinat lansarea unor manevre militare de amploare in Marea Neagra, joi dimineata la ora locala 04:00, in contextul unor ingrijorari persistente legate de disponibilitatea de lupta a fortelor armate ruse. La manevre urmeaza sa participe nu mai putin de 7.000 de militari, circa 250 de vehicule blindate si 30 de nave militare. 

'Rusia a mai facut exercitii in Marea Neagra anterior. Nu este o situatie in mod special noua. Avem, in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), un text denumit Documentul de la Viena ce prevede o transparenta de securitate printre toate tarile membre OSCE', a spus Nuland. 

'Asadar, ceea ce ne intereseaza cand vedem astfel de exercitii in Marea Neagra, indiferent de cine le efectueaza, este ca acestea sa respecte procedurile din Documentul de la Viena', a conchis ea. 

Sursa: AGERPRES