3 banci care recruteaza studenti si absolventi. NU se cauta doar economisti

Data publicarii: 29-03-2013 | HR/Cariere

Intr-o perioada in care majoritatea bancilor fac restructurari de personal pentru a-si optimiza costurile, studentii si absolventii au sansa de a-si incepe cariera in sistemul bancar.

Care este explicatia acestui fapt aparent paradoxal? Salariile oferite la nivel entry-level sunt relativ mici si bancile prefera sa inlocuiasca un om extrem de bine platit cu 3-4 tineri talentati, spun specialistii HR.

Printre bancile care selecteaza in prezent studenti s absolventi pentru programele de internship se numara BRD - Societe Generale, Libra Internet Bank. Tinerilor li se promite posibilitatea unui post permanent dupa incheierea stagiului de practica.

BRD ofera stagii de pregatire pe domenii strict financiare (Piete financiare, Operatiuni bancare, Back Office), dar si in specializari non-bancare: Resurse Umane, Comunicare, Juridic. Detalii despre programele de recrutare aici.

Profilul cautat de BRD: student sau masterand cu rezultate academice excelente; studiile in strainatate reprezinta un plus; stapanirea excelenta a limbii engleze si a termenilor specifici domeniului de activitate etc.

Libra Internet Bank organizeaza stagii de practica atat in sucursale, cat si la nivel central. Departamentele unde vor face practica tinerii absolventi: operatiuni, Corporate, Professionals, Retail. Detalii aici.

ProCredit Bank deruleaza un program care se numeste Young Bankers Program. Este adresat absolventilor de studii superioare (indiferent de specializare) cu varsta pana in 32 de ani. Detalii aici.