Esti client de banca preluata? Ce faci cu creditul sau depozitul

Data publicarii: 02-04-2013 | Finante-Banci

Peste un milion de clienti bancari vor avea imprumuturile si economiile transferate la o banca noua in acest an sau la inceputul anului viitor

Anul acesta este unul din cele mai bogate in evenimente pentru sistemul bancar. O banca mare, Bancpost, va fi asimilata de Banca Romaneasca, in timp ce Raiffeisen a anuntat ca va prelua portofoliul retail de la Citi Bank Romania.

Nu in ultimul rand, filiala locala a bancii cipriote Laiki, Marfin Bank, va trebui sa isi caute cumparator, din cauza restructurarii bancii mama. Conditiile de lucru cu banca se schimba pentru mai mult de un milion de clienti. Ce se va intampla cu creditele si depozitele acestora?

Depozite la o dobanda noua

In cazul transferului de depozite, este nevoie de acordul clientilor, a declarat pentru EVZ un consultant in fuziuni si achizitii. Se vor pastra aceleasi dobanzi la depozite? "De regula, dobanda bancii unde deponentul a fost initial client va fi mentinuta pentru perioada de maturitate a depozitului. Dupa scadenta, dobanda devine aceea a noii banci”, a spus el.

In functie de suma din cont a clientilor, vor exista si exceptii. Se stie, clientii cu economii mari beneficiaza si de dobanzi mai bune. Daca noua banca va fi concentrata pe atragerea de lichiditati, atunci ofera cu siguranta dobanzi mari la depozite.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: