Un nou val de arestari in cazul fraudelor bancare

Data publicarii: 02-04-2013 | Finante-Banci

Un numar de 16 persoane suspectate ca au dat bani cu camata retinute in dosarul cu prejudiciul de 15 milioane de euro au fost arestate preventiv de magistratii Tribunalului Calarasi, transmite corespondentul Mediafax.

  Potrivit anchetatorilor, procurorii au dispus, in total, retinerea a 19 persoane in acest caz, insa pentru doua dintre acestea nu s-a mai solicitat arestarea preventiva. De asemenea, pentru o a treia persoana s-a cerut disjungerea cauzei, iar dosarul se judeca separat, aceasta urmand sa fie prezentata luni-seara magistratilor cu propunere de arestare preventiva. Astfel, 16 din cele 19 persoane retinute in dosarul cu prejudiciul de 15 milioane de euro au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile de Tribunalul Calarasi.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Cei 16 suspecti au fost dusi in arestul Inspecto-ratului de Politie Judetean Calarasi.

  Initial au fost emise cinci ordonante de reti-nere, iar pana la sfarsitul au-dierilor care au avut loc in noaptea de duminica spre luni alte 14 persoane au fost retinute.

Suspectii sunt acuzati de sprijinirea unui grup infractional organizat, in-sela-ciune cu consecinte deosebit de grave, eva-ziune fiscala si spalare de bani.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: