Galati: Agentii bancare pentru cei plecati la munca in strainatate

Data publicarii: 29-10-2006
Banci la SatNumarul mare de galateni din mediul rural care lucreaza in strainatate a transformat unele comune din judet intr-un vad extrem de profitabil pentru marile banci romanesti, in ultimii doi ani cele mai importante banci deschizand cel putin cate o sucursala in mediul rural. Cele mai "curajoase" banci au fost Banca Carpatica, Raiffeisen Bank si Banca Comerciala Romana (BCR). Astfel, pe langa cele cinci agentii din municipiul Galati si doua in municipiul Tecuci, Carpatica a mai deschis doua agentii in comunele Matca si Corod, acestea din urma detinand de altfel recordul absolut pe judet in ceea ce priveste numarul locuitorilor plecati la munca in strainatate in raport cu cel al persoanelor ramase acasa.

Raiffeisen a mizat pe acelasi segment, trasferul de bani, atunci cand si-a deschis filiala din comuna Liesti, pe langa cele patru agentii existente in mediul urban. Si BCR a patruns in mediul rural, insa a fost mai prudenta decat celelalte doua banci enumerate mai sus, optand pentru un oras, Tg. Bujor. In restul judetului, BCR mai are zece agentii, din care opt in municipiul Galati si doua in municipiul Tecuci.

Celelalte banci care au mai multe filiale in judetul Galati nu au intrat in mediul rural decat prin intermediul ATM-urilor, deschizand agentii numai in marile orase. Banca Transilvania are sase filiale in Galati si una la Tecuci, BRD Goup Societe Generale - patru in Galati si una la Tecuci, iar Bancpost - trei la Galati si una la Tecuci.Oficialii din sistemul bancar estimeaza ca, dupa data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, va exista un curent de extindere accelerata in mediul rural, insa in niciun caz nu va fi unul "revolutionar", deoarece, spun ei, numarul celor plecati la munca in strainatate este, chiar si acum, foarte mare.

In prezent, la nivelul judetului Galati, comunele cu cei mai multi locuitori care au contracte de munca in statele Uniunii Europene sunt Corod, Matca, Tulucesti si Pechea, iar cele mai frecvente destinatii sunt Italia si Spania.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: