Volksbank lanseaza Depozitul cu Termen Flexibil

Data publicarii: 04-04-2013 | Finante-Banci

Volksbank Romania a lansat Depozitul cu Termen Flexibil, pentru a completa gama de produse de economisire destinate persoanelor fizice.

Depozitul cu Termen Flexibil poate fi contractat pe o maturitate de 3, 6, 12 luni, principalul avantaj constand in faptul ca deponentii pot lichida depozitul cu o anumita perioada inainte de scadenta, intre o luna si patru luni, fara a plati comision de retragere numerar si fara a pierde dobanda acumulata.

Rata de Dobanda a Depozitului cu Termen Flexibil variaza intre 5,55% si 6,15% pe an la Lei si 3%- 3,6% pe an la Euro, in cazul depozitelor deschise in sucursalele Volksbank. Clientii pot deschide Depozitul cu Termen Flexibil si prin Internet Banking, in acest caz beneficiind de bonusuri la dobanda, de 0,25% pe an in cazul depozitelor in Lei, respectiv 0,15% pe an in cazul depozitelor in Euro.

”Una din cele mai importante criterii pentru clienti in alegerea unei banci este flexibilitea si accesul facil la sumele economisite. De aceea, majoritatea depozitelor sunt pe termen scurt: una-trei luni. Prin lansarea acestui produs vrem sa incurajam clientii sa economiseasca pe termene mai lungi, oferindu-le dobanzi mai mari. De exemplu, in locul unui depozit standard pe 3 luni, pot incerca sa economiseasca pe un termen putin mai lung - 4 luni. Pot face asta optand pentru Depozitul cu Termen Flexibil la 6 luni, care permite retrageri cu doua luni inainte de maturitate, fara penalizari si fara pierderea dobanzii”, declara Marius Istrati, Șef Departament Dezvoltare Produse Persoane Fizice in cadrul Volksbank Romania.

In plus, pe toata perioada depozitului, clientii primesc GRATUIT o asigurare de viata, care ofera inca o data suma din depozit, in limita a 90.000 LEI sau 20.000 EUR / asigurat. Asigurarea de viata este oferita gratuit doar in cazul maturitatilor de 6 si 12 luni.

In cazul Depozitului cu Termen Flexibil, Volksbank nu percepe comisioane la deschidere si nici pentru administrare. Suma minima este de 500 de Lei/100 de Euro.

Diversificarea portofoliului de produse de economisire face parte din strategia Volksbank de a deveni banca universala si de a-si echilibra raportul credite-depozite. In cursul  anului 2012, sumele atrase de la clienti au crescut cu circa 40%.

Caracteristicile Depozitului cu Termen Flexibil in Lei


Dobanzi la Lei

3 luni

6 luni

12 luni

Depozite deschise in sucursalele Volksbank

5,55%

5,85%

6,15%

Depozite deschise prin Internet Banking

5,80%

6,10%

6,40%

Retrageri fara penalizari dupa:

2 luni

4 luni

8 luni


Caracteristicile Depozitului cu Termen Flexibil in Euro


Dobanzi la Euro

3 luni

6 luni

12 luni

Depozite deschise in sucursalele Volksbank

3,00%

3,30%

3,60%

Depozite deschise prin Internet Banking

3,15%

3,45%

3,75%

Retrageri fara penalizari dupa:

2 luni

4 luni

8 luni