Asigurare pentru elevi

Data publicarii: 29-10-2006
Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) a propus ca in standardele de autorizare a unitatilor de invatamant sa se prevada ca sugestie si asigurarea elevilor impotriva accidentelor, aflam din Romania Libera. "O asemenea asigurare se regaseste in mai toate tarile europene si ne gandim ca ar fi bine sa existe si la noi. Daca se intampla vreun accident si se cer despagubiri, sa nu se ajunga in situatia sa fie sechestrate bunurile scolii sau sa i se blocheze conturile.

Nu exista un studiu prealabil, nu stim daca sunt fonduri acum si pentru o asemenea asigurare, care ar fi ca RCA-ul la masini, ci este doar o sugestie. Asa cum doctorii, notarii sau alte profesii platesc asigurari sa se protejeze impotriva diverselor riscuri profesionale, consider ca ar fi bine ca si elevii sa fie asigurati", a declarat dl Serban Iosifescu, presedintele ARACIP.

Punerea in practica a propunerii implica fonduri consistente, avand in vedere numarul elevilor, sume care ar trebui sa pice in sarcina Ministerului Educatiei si Cercetarii sau a autoritatilor locale, in functie de cum va fi reglementata aceasta problematica a "RCA-ului" pentru elevi.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: