Europa - in criza de incredere

Data publicarii: 09-04-2013 | International

Europa- si in special Zona Euro- se confrunta cu o criza de incredere: cei mai importanti indicatori care se refera la increderea in economia, serviciile, industria si mediul de afaceri al Zonei Euro, dati publicitatii in ultima perioada de catre Comisia Europeana, ZEW, Sentix etc au avut valori in scadere sau au ramas la cote reduse. "In martie, Europa a pierdut puternic la capitolul "incredere", iar valoarea indicelui Sentix privind increderea investitorilor in Zona Euro, data publicitatii astazi, arata ca aceasta tendinta negativa se mentine", a aratat Catalin Busa, director general al SSIF Equity Invest.

Increderea in economia Zonei Euro

Indicele de incredere a investitorilor in Zona Euro, calculat de institutul german de cercetare Sentix, dat publicitatii pe 8 aprilie, a inregistrat a doua scadere consecutiva semnificativa, ajungand in aprilie la -17,3,  dupa ce in martie a coborat la  -10,6 de la -3,9 in februarie.

De asemenea, luna trecuta, Comisia Europeana a anuntat ca increderea in economia Zonei Euro a scazut; indicatorul privind increderea economica reuneste 5 indicatori cu ponderi diferite, care vizeaza industria, serviciile,  consumatorii, constructiile si retailul: "Un nivel ridicat sau in crestere al increderii in economie indica niveluri sanatoase de cumparare, cheltuieli de afaceri si investitii - o perspectiva economica pozitiva; indicatorul respectiv a scazut insa in martie pana la 90 de puncte, cu 1,1 puncte mai putin decat in februarie, ca urmare a scaderii increderii in industrie si in servicii, in timp ce increderea consumatorilor a ramas stabila", a precizat Catalin Busa. "Trebuie subliniat ca luna trecuta si indicatorul privind climatul de afaceri a scazut, indicand in continuare  o situatie economica nefavorabila", a aratat Busa.

Tot luna trecuta, indicele ZEW al increderii in economia Zonei Euro a scazut la 33,4 de la 42,4 in luna februarie.

Lipsa de incredere depreciaza Euro

"Evolutiile nesatisfacatoare ale majoritatii indicatorilor privind increderea in Zona Euro au contribuit la deprecierea Euro, mai ales in contextul crizei din Cipru. Moneda unica europeana s-a depreciat in primul trimestru cu 2,8% fata de Dolarul american. Pentru urmatoarele 2-3 luni, deocamdata nu sunt motive pentru o apreciere accentuata a Euro, dar este posibil sa asistam la o anumita corectie. Investitorii care urmaresc sa tranzactioneze pe baza indicatorilor dati publicitatii vor putea insa sa foloseasca volatilitatea destul de ridicata din piata din urmatoarea perioada", a aratat Catalin Busa

Despre Equity Invest

SSIF Equity Invest SA a fost infiintata in anul 1998, fiind autorizata ca societate de servicii de investitii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisa de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizata sa desfasoare servicii de investitii financiare specifice- preluarea si transmiterea ordinelor clientilor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor in numele clientilor si, respectiv, administrarea portofoliilor- precum si o serie de servicii conexe (schimb valutar in legatura cu activitatile de servicii de investitii prestate etc)

Instrumentele financiare negociabile cu care opereaza SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (actiuni, titluri de stat, obligatiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de imprumut cu scadenta mai mare de un an, drepturi de preferinta la subscrierea de actiuni in cadrul unei majorari de capital, orice alte instrumente financiare calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate de C.N.V.M ca instrumente financiare derivate) si titlurile de participare la organismele de plasament colectiv in valori mobiliare.

Fondurile detinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate in numele S.S.I.F. in contul de clienti deschis special in acest scop. In calitate de intermediar, SSIf Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.

Incepand cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piata pe piata extrabusiera de CFD-uri, fiind prima companie romaneasca ce isi asuma acest rol; suma minima pentru deschiderea unui cont de tranzactionare cu CFD-uri este de 500 Euro.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati www.equity.eu



Ultimele stiri pe BankNews.ro: