Soros propune din nou Germaniei sa paraseasca zona euro

Data publicarii: 10-04-2013 | Finante-Banci

Pentru depasirea cu succes a crizei financiare in Europa, Germania ar trebui sa accepte emiterea de obligatiuni europene comune (asa-numitele eurobonduri) sau sa paraseasca uniunea valutara, a declarat cunoscutul miliardar american George Soros, prezentand un raport intitulat 'Cum se poate salva UE de criza euro' la conferinta de la Frankfurt, un eveniment organizat marti de Centrul pentru studii financiare.

'Ori eurobonduri, ori iesirea din zona euro - si una si alta va fi mult mai mult in beneficiul atat al UE, cat si al Germaniei decat mentinerea cursului de pana acum', a opinat investitorul american, potrivit caruia, 'numai o Germanie activa' poate depasi criza, conform statiei de radio BFM. 

Problema consta, potrivit acestuia, in faptul ca Berlinul depune minimum de eforturi pentru a salva moneda euro - exact cat este nevoie la un moment, dar nu mai mult - ceea ce este o greseala, in opinia sa. 

Criza, cel mai probabil, se va acutiza inca inainte de alegerile parlamentare din Germania - 22 septembrie - a avertizat Soros, mentionand ca recesiunea ameninta si Germania. 

Celebrul miliardar si filantrop s/a declarat convins ca euro ar putea fi salvat si fara de Germania in cazul retragerii acesteia din zona euro. In euroobligatiuni, Soros vede oportunitati suplimentare pentru a evita falimentul intr-o serie de probleme ale zonei euro si crearea de stimuli pentru cresterea economiilor nationale.

Sursa: AGERPRES/(Lilia Traci)

Ultimele stiri pe BankNews.ro: