Commerzbank ar putea achizitiona participatiunea cesionata de DaimlerChrysler din EADS

Data publicarii: 30-10-2006
Commerzbank LogoBanca germana, Commerzbank, ar putea achizitiona o participatiune din grupul european de aeronautica si aparare EADS, a anuntat un purtator de cuvant al bancii pentru cotidianul Handelsblatt de luni, conform AFP. "Am fi preferat o solutie industriala. Dar nu vom respinge alte solutii daca acestea ar putea fi benefice pentru activitatea noastra", a precizat acesta. Grupul producator de automobile DaimlerChrysler, unul din principalii actionari ai EADS, doreste sa isi reduca participatiune de la 22,5% pana la 15%.

Guvernul german se afla in cautarea unei solutii pentru ca aceasta cesiune sa nu pericliteze echilibrul franco-german in cadrul grupului european de aeronautica.

Statul francez detine in mod direct 15% din EADS, iar grupul francez Legardere detine o participatiune de 7,5%.

Din actionariatul grupului EADS mai face parte, de cateva saptamani, si banca publica rusa Vnechtorgbank, care detine putin peste 5% din compania europeana.

EADS si DaimlerChrysler nu au dorit sa comenteze aceasta declaratie iar un purtator de cuvant al guvernului a asigurat ca negocierile nu sunt terminate.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: