Comisioanele interbancare practicate de MasterCard, verificate de Comisia Europeana

Data publicarii: 10-04-2013 | Finante-Banci

Comisia Europeana a deschis o ancheta privind comisioanele interbancare practicate de MasterCard. Este vorba de o posibila incalcare a regulilor concurentei pe segmentul platilor prin card. Are detalii de la Bruxelles, Magdalena Moreh.

Investigatia Comisiei Europene in privinta MasterCard are in vedere, printre altele, comisioanele interbancare platite de titularii de carduri care sunt din afara Spatiului Economic European - adica tarile Uniunii plus Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

Comisarul pentru concurenta, Joaquin Almunia, a explicat ca trebuie stabilit daca taxele bancare platite de posesori de cardduri Master din afara Spatiului Economic European nu incalca regulile comunitare.

De exemplu, comisionul platit de un turist american, atunci cand face cumparaturi cu MasterCard in zona economica europeana. Nu este prima ancheta care il vizeaza pe gigantul pietei de carduri.

In 2007, Comisia a interzis MasterCard sa perceapa comisioane in interiorul Spatiului Economic European. Si rivalul sau, Visa, este sub investigatia Bruxelles-ului, tot din motive ce tin de comisioanele interbancare, ce contravin normelor europene.

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: