Guvernatorul Bancii Centrale cipriote este investigat de parlament pentru dezinformare

Data publicarii: 11-04-2013 | Finante-Banci

Parlamentul de la Nicosia a decis miercuri sa deschida o investigatie impotriva guvernatorului Bancii Centrale cipriote, Panikos Dimitriadis, care este banuit ca ar fi ascuns informatii legate de transferurile de bani efectuate de bancile cipriote, care au acum nevoie de ajutor financiar, relateaza agentia EFE.

Scopul investigatiei este de a se afla de ce Banca Centrala a trimis Parlamentului numai lista transferurilor de bani mai mari de 100.000 de euro efectuate cu 15 zile inainte suspendarii activitatii bancilor, masura luata luna trecuta pentru a preveni retragerile masive ca urmare a propunerii de impozitare a depozitelor bancare prevazuta in planul de salvare a Ciprului. Solicitarea Parlamentului trimisa Bancii Centrale a facut referire la acest tip de depozite retrase in ultimul an. 

De asemenea, se va verifica daca lista furnizata de Banca Centrala este completa si daca Dimitriadis a ascuns informatii din raportul intocmit de compania Alvarez & Marshall, insarcinata cu elucidarea cauzelor care au obligat cele doua mari banci ale Ciprului sa solicite ajutor financiar. 

Presedintele parlamentului, Yiannakis Omiru, a afirmat ca, daca se vor constata nereguli in activitatea guvernatorului, cazul va fi trimis justitiei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: