Tranzactii de 110 milioane USD la BVB pentru Intercapital Invest

Data publicarii: 30-10-2006
Intercapital Invest, societate de intermediere pe piata de capital, a inregistrat pe primele noua luni ale anului 2006 tranzactii cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti in valoare de 307,0 milioane RON (110 milioane USD), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea este de doua ori mai mare decat cea inregistrata pe primele noua luni ale anului precedent (150,1 milioane RON), si cu 17% mai mare decat valoarea tranzactiilor cu actiuni inregistrata de companie pe intreg anul 2005.

Valoarea tranzactiilor cu instrumente derivate tranzactionate la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu pe primele noua luni ale anului curent a fost de 265,2 milioane RON (95 milioane USD). Numarul clientilor firmei a atins 2.219 la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 54,3% fata de numarul de clienti inregistrati la sfarsitul anului precedent (1.438).

Veniturile Intercapital Invest pe primele noua luni ale anului 2006 s-au ridicat la 3,14 milioane RON, reprezentand o crestere cu 79,4% fata de veniturile totale inregistrate pe primele noua luni ale anului precedent, si o valoare cu 5,0% mai mare decat veniturile inregistrate pe intreg anul 2005.

Printre proiectele derulate de companie in ultimele trei luni se numara intermedierea ofertei publice de vanzare a obligatiunilor emise de Banca Mondiala in Romania in valoare de 525 milioane RON - prima emisiune a unei institutii financiare internationale si cea mai mare emisiune de obligatiuni din tara noastra ; lansarea MarketMaker, concurs bursier cu premii disponibil pe internet la adresa marketmaker.ro; lansarea versiunii in limba engleza a sistemului de tranzactionare online al companiei ktrade.ro.


Intercapital Invest este o companie specializata in furnizarea de servicii pe piata de capital din Romania, incluzand intermedierea tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni, contracte futures si alte instrumente financiare ; distributia de unitati ale fondurilor de investitii ; consultanta si analiza financiara ; intermedierea ofertelor publice de cumparare si de vanzare de actiuni si obligatiuni. Compania a fost infiintata in anul 1995 ca membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti si face parte din grupul de firme al Fondului Romano-American pentru Investitii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: