Gaseste cel mai apropiat ATM, direct de pe telefon

Data publicarii: 12-04-2013 | IT&C

"Caut ATM” este aplicatia care te ajuta sa localizezi cel mai apropiat ATM al bancii preferate. Utilizatorii pot regasi trei atuuri foarte importante la aceasta aplicatie: disponibilitatea atat pe platforma Android cat si pe cea iOS, instalarea gratuita a aplicatiei pe ambele platforme si cel mai important atuu, localizarea ATM-urilor din intreaga tara, nu numai la nivel local.

Aplicatia vizeaza un numar vast de ATM-uri, mai exact peste 7000, toate apartinand unui numar de 24 de banci de pe teritoriul Romaniei. Datorita acestor cifre, "Caut ATM”  reprezinta pentru  toti utilizatorii sai o aplicatie practica, dar in acelasi timp indispensabila.

Caut ATM - disponibila pe platformele Android si iOS

 O suita de functionalitati noi au fost adaugate in 2013. In platforma Android ultima versiune updatata a aplicatiei este "Caut ATM 2.0”, pe cand in platforma iOS este versiunea "Caut ATM 1.3”. 

Fie ca sistemul de operare mobile este Android, fie ca este iOS, aplicatia poate fi downloadata si instalata gratuit in ambele cazuri. In momentul de fata numarul total de instalari  este de 6000, aceasta cifra crescand zilnic datorita imbunatatirii continue a aplicatiei.

O versiune noua si imbunatatita

 Initial, aplicatia a fost lansata doar la nivel local, vizand doar ATM-urile a 10 banci din Bucuresti. "In urma review-urilor primite, am ales sa realizam un pas pe care noi il consideram esential  pentru a crea o aplicatie intr-adevar utila si de succes. Am integrat in noua versiune feedback-ul utilizatorilor atat cu privire la extinderea cautarii la nivelul intreagii tari, cat si feedback-ul referitor la adaugarea unor caracteristici noi. Astfel, utilizatorii pot localiza mult mai eficient si rapid ATM-ul dorit.” declara Bogdan Chiritoiu - Executive Director Awsome Studio, developer al verisunii "Caut ATM” pe Android.

Implementarile noi se aplica pentru ambele versiuni de "Caut ATM”, cu exceptia integrarii Google Maps v2 doar pentru aplicatia pe Android.

Caracteristicile noi, comune ambelor platforme mobile, sunt urmatoarele:

  • Cautarea unei locatii specifice 
  • Localizarea a peste 7000 ATM-uri in toata tara, pentru 24 banci
  • Vizualizarea ATM-urilor a mai multor banci in acelasi timp
  • Afisarea in timp real a top 20 de ATM-uri din zona vizualizata
  • Gruparea ATM-urilor apropiate dintr-o anumita zona, pentru a naviga mai usor la nivel judetean si national
  • Selectarea ATM-ului pe harta si ulterior deschiderea unei fereastre cu detalii, astfel avand posibilitatea de a folosi  Google Navigation pentru a ajunge la ATM-uri.

Android si iOS - Cele mai utilizate sisteme de operare mobile din Romania

Potrivit companiei de realizare de statistici StatCounter, iOS si Android  ocupa primele doua locuri in topul platformelor mobile utilizate in Romania.

Conform aceleasi surse, in Romania, in luna martie 2013, platforma Android a fost lider in topul sistemelor de operare mobile cu un procentaj de utilizare de 51.99%. Platforma iOS a urmat cu un procentaj de utilizare de 20.92%. Implicit, Android si iOS reprezinta principalele recomandari pentru  alegerea unei platforme pentru dezvoltarea de aplicatii.

Aplicatiile mobile devin indisepnsabile  companiilor

Aplicatiile mobile sunt esentiale tuturor firmelor care doresc sa aiba o strategie eficienta  de marketing sau comunicare, fie ca sunt firme mici, fie ca sunt companii mari. Utilizarea aplicatiilor mobile este atat de versatila, ele putand fi aplicate pe majoritatea sectoarelor de activitate din Romania: financiar, medical, tursim, cultural, hotelier etc. 

Majoritatea aplicatiilor create de companii sunt oferite strict gratuit utilizatorilor,   considerandu-se a fi un serviciu ce aduce clientii sau potentailii clienti mai aproape de atingerea obiectivelor gandite de companie.

Exemple concrete sunt aplicatiile de home delivery, aplicatiile de verificare a statusului analizelor medicale sau  chiar si aplicatiile de online banking. Se poate observa in toate cazurile faptul ca aplicatiile sunt oferite gratuit, motivul fiind acela ca ele pot fi integrate in campaniile de marketing si comunicare,  oferind rezultate masurabile si concrete.

Awsome Studio

  • Compania Aswome Studio a fost infiintata la inceputul anului 2013. Gama de servicii a companiei cuprinde:
  • Dezvoltare aplicatii- cel mai important serviciu este cel de dezvoltare aplicatii mobile pentru   sistemele de operare Android si iOS, un exemplu perfect fiind aplicatia "Caut ATM”.
  • Design grafic si UX- aplicatii mobile, brand design si materiale promotionale 
  • PR - concepere si implementare de campanii de Relatii Publice Full-Service.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: