Atanasiu: Prin numirea mea la AVAS, Guvernul şi-a schimbat obiectivele

Data publicarii: 30-10-2006
Noul presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, luni, la instalarea in functie, ca noul domeniu pe care il va coordona ii este familiar pentru ca in perioada 1997-2000 a fost membru in consiliul de administratie al Fondului Proprietatii de Stat. Fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, a preluat, luni, functia de presedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului, in prezenta ministrului delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, si a fostului presedinte al AVAS, Razvan Orasanu.

"La inceperea de mandat am ca obiective: finalizarea privatizarii societatilor de stat pana la 31 decembrie 2007, inchiderea dosarele aflate in monitorizare postprivatizare, rezolvarea problemei RAFO si continuarea executarilor silite in cazul datornicilor", a anuntat Atanasiu.

Conform noului presedinte al AVAS, inlocuirea lui Orasanu nu s-a datorat faptului ca fostul presedinte al AVAS era incompetent, ci pentru ca "Guvernul si-a schimbat obiectivele". "Este o impulsionare a activitatii", a adaugat Atanasiu.

Teodor Atanasiu si-a prezentat, la mijlocul saptamanii trecute, demisia din functia de ministru al Apararii, in a 44-a zi a suspendarii sale, cu o zi inaintea expirarii perioadei de interimat prevazuta de lege. In aceeasi zi, premierul Tariceanu a decis inlocuirea lui Razvan Orasanu din functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului cu Teodor Atanasiu, dupa ce liberalii au cedat portofoliul apararaii PD-ului, la schimb cu postul de comisar european.

Teodor Atanasiu este membru al Biroului Permanent al PNL si presedinte al filialei PNL Alba.

 

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: