Pagubitii FNI ar putea primi bani in septembrie de la Fondul Proprietatea

Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci

In septembrie este termenul la care ar putea fi satisfacuta solicitarea executorilor judecatoresti de a redirectiona, catre pagubitii FNI, comisioanele datorate de Fondul Proprietatea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, potrivit managerului Fondului, Greg Konieczny. Plata depinde de indeplinirea a doua conditii juridice majore.

"Timp de sase luni de la primirea notificarilor (in martie, n.r) trebuie sa platim comisioanele catre CVNM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, CNVM, autoritatea pietei de capital, n.r.), astfel incat aceasta sa-si poata plati salariile. Prin urmare, incepand din septembrie ar urma sa redirectionam dinspre CNVM o mare parte din comisioanele de circa 0,1% din valoarea medie a activelor nete ale Fondului Proprietatea spre onorarea cererii investitorilor FNI", a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, pentru ECONOMICA.NET.

Totusi, "chiar si in septembrie va trebui sa verificam din nou daca sunt indeplinite conditiile legale privind capacitatea de plata a salariilor de catre Comisie ", a mai precizat Greg Konieczny, care conduce Fondul Proprietatea in numele administratorului acestuia, Franklin Tempelton Investment Management.

Totodata, "va trebui sa vedem cum se va schimba situatia ca urmare a infiintarii noii Autoritati de Supraveghere Financiara, in care CNVM va fi absorbita", a mai adaugat Greg Konieczny.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: