Finantele au atras 300 milioane lei prin obligatiuni pe 7 ani

Data publicarii: 16-04-2013 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 300 milioane lei prin obligatiuni cu maturitatea pe sapte ani, la un randament de 5,23%, in scadere fata de costul acceptat in luna martie, de 5,61%, in conditiile in care cererea a fost de peste patru ori mai mare. Subscrierile bancilor au insumat 1,33 miliarde lei, iar suma indicativa a fost 300 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au mai vandut titluri din aceeasi emisiune in luna martie, cand au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,61%.

Analistii de la BNP Paribas si Societe Generale au recomandat vineri investitorilor sa cumpere obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

Toate licitatiile programate de Ministerul de Finante in aprilie sunt pentru obligatiuni, iar urmatoarea operatiune este programata pentru  joi, 18 aprilie, pentru titluri pe 5 ani, in suma de 500 milioane lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 19,72 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Sursa: Curierul National