Campania de relansare a Cafenelei Vechi, nominalizata la Sabre Awards 2013

Data publicarii: 16-04-2013 | Media

Proiectul semnat de People se afla printre cele mai bune 5 campanii de PR din Europa la categoria Food Services

Campania de relansare a Cafenelei Vechi, semnata de People Public Relationships Agency, a fost nominalizata la editia de anul acesta a Sabre Awards, cel mai important festival european de PR. Proiectul se afla printre cele mai bune 5 campanii de PR la categoria Food Services, alaturi de nume precum STARBUCKS, SUBWAY UK & Ireland, McDonald's si JUSTEAT. In implementarea campaniei, echipa People a colaborat cu agentia de advertising Gavrila si Asociatii pentru componenta de creatie.

"Ne bucura faptul ca, dupa ce am repus Cafeneaua Veche pe harta Bucurestiului, acest superb loc plin de istorie a fost pus si pe harta Europei, prin intermediul nominalizarii la cel mai important festival de PR de pe Continent”, a declarat Tudor Daescu, Managing Partner la People.

Ideea de a relansa Cafeneaua Veche a luat nastere intr-un context neasteptat: proprietarii restaurantului italienesc Vecchio 1812 aveau nevoie de o campanie de PR pentru a creste notorietatea acestuia si numarul de clienti pentru serile din timpul saptamanii. In amenajarea restaurantului fusese investita o suma considerabila, dupa achizitionarea cladirii care il gazduia, declarata monument istoric. Momentul perfect pentru a debuta campania era chiar aniversarea de 1 an de la deschidere.

People a initiat un research care a scos la iveala faptul ca aniversarea de 1 an a Vecchio 1812 coincidea cu cea de 200 de ani a Cafenelei Vechi, cea mai veche cafenea atestata documentar in Bucuresti, care se aflase chiar in cladirea restaurantului. Istoricii cu care agentia a colaborat au confirmat faptul ca in aceeasi cladire de pe Strada Covaci 16 se intalnisera de-a lungul timpului nume de seama din cultura si politica romaneasca a ultimelor doua secole.

Pentru a sarbatori aceasta cifra rotunda, Cafeneaua Veche a fost relansata prin intermediul unei campanii de comunicare ce includea PR, social media si creatie. Pe langa coordonarea si implementarea strategiei de comunicare, echipa People a avut rolul unui adevarat consultant de business, planificand fiecare detaliu al relansarii, pentru a aduce la viata intr-un mod cat mai realist atmosfera de altadata a celei mai vechi cafenele din Bucuresti. Meniul restaurantului italienesc Vecchio 1812, aflat in aceeasi cladire istorica a Cafenelei Vechi, a fost schimbat pentru a cuprinde preparate din zonele care au influentat cel mai mult cultura si gastronomia romaneasca: Grecia, Turcia sau Franta. Interiorul cafenelei a fost reamenajat, integrand piese de mobilier vechi si valoroase, reconditionate.

Campania a debutat cu un teasing sub sloganul "Toate-s vechi si noua toate”; pentru a recrea atmosfera boema a Cafenelei Vechi, au fost readuse la viata, prin intermediul unor conturi de Facebook, cei mai plini de "glamour” oaspeti care i-au trecut pragul de-a lungul celor doua secole de existenta: Mihai Eminescu, Maria Tanase, Constantin Brancusi, Misu Vacarescu Claymoor sau Lisette Verea. Aceleasi personaje au devenit si "protagonistele” noilor meniuri si au "semnat” invitatiile trimise catre presa cu ocazia evenimentului de relansare. Media kit-ul campaniei a fost un alt punct de creativitate al campaniei: cu ocazia redeschiderii Cafenelei Vechi,  ziarul "Timpul”, pentru care Eminescu obisnuia sa scrie chiar din cladirea vecina acesteia, a fost re-editat intr-o maniera proprie, servind in acelasi timp drept comunicat de presa intr-o forma nemaiintalnita pana acum.

Proiectul de relansare a Cafenelei Vechi a fost coordonat de catre echipa People, care a oferit consultanta strategica si de business, alaturi de implementarea a campaniei de comunicare. Agentia Gavrila si Asociatii a gestionat componenta de creatie pentru elemente precum meniurile, sau re-editarea ziarului "Timpul”.

"Am aflat cu deosebit entuziasm despre nominalizarea la Sabre Awards a campaniei realizata impreuna cu prietenii nostri de la People pentru relansarea alesulul loc Cafeneaua Veche”, spune Iulian Fecioru, Copywriter la Gavrila si Asociatii. "Ne bucuram ca reunirea cu parfum retro la aceeasi masa a unor ilustre nume romanesti ca Eminescu, I.L. Caragiale, Maria Tanase & Co. a atras aprecierea internationala. Vom mentiona aceasta realizare in urmatorul numar din relansatul ziar «Timpul»”.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: