Plic cu otrava trimis presedintelui Obama, un suspect arestat

Data publicarii: 18-04-2013 | International

Politia americana a arestat miercuri un suspect care ar fi la originea unei scrisori continand otrava ce i-a fost trimisa presedintelui Barack Obama, a anuntat Departamentul Justitiei, citat de AFP.

'Astazi /miercuri/, in jurul orelor 17.15 (22.15 GMT) agenti ai FBI l-au arestat pe Paul Kevin Curtis, un individ suspectat ca se afla la originea trimiterii a trei scrisori continand o substanta granulara ce a fost testata pozitiva la ricina', o otrava vegetala puternica, a precizat Departamentul american al Justitiei intr-un comunicat dat publicitatii miercuri seara. 

Mai devreme in cursul zilei, politia federala anuntase interceptarea unei scrisori continand ricina si adresata lui Barack Obama, la o zi dupa alta asemanatoare trimisa senatorului republican de Mississippi Roger Wicker. 

O a treia scrisoare a fost adresata unui reprezentant al justitiei din statul Mississippi, unde a fost arestat suspectul, a precizat Departamentul Justitiei. Curtis a fost retinut la domiciliul sau din localitatea Corinth, in nord-estul statului. 

Scrisoarea destinata lui Obama a fost primita marti la centrul de triere postala al Casei Albe, situat in afara complexului prezidential, si plasat in carantina de agentii Secret Service, politia de elita care il protejeaza pe seful statului, dupa punerea in evidenta a unei 'substante suspecte', inainte ca Biroului Federal de Investigatii (FBI) sa confirme, in urma analizelor preliminare, ca este vorba despre ricina. 'Nu exista niciun indiciu privind o legatura cu atentatele de la Boston', comise luni, a adaugat politia federala intr-un comunicat. 

Aceste incidente au avut loc la scurt timp dupa atacul de luni la Boston, soldat cu trei morti si 180 de raniti in explozia a doua bombe la finalul maratonului si ai carui autori nu au fost inca identificati. 

Sursa: AGERPRES.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: