Stolojan vrea 11.400.000 de euro pe hotelul sau din Predeal

Data publicarii: 31-10-2006
Theodor Stolojan a scos la vanzare Complexul hotelier Clabucet Sosire din Predeal, pe motiv ca, dupa ce el s-a reintors in politica, nu mai are cine sa se ocupe de aceasta afacere de familie. Pretul cerut: 11,4 milioane de euro. Complexul hotelier include o cabana si un hotel care se afla in patrimoniul firmei Pavcrib Clabucet Sosire SRL. In 2004, Stolojan a investit peste 2,3 milioane RON pentru modernizarea Hotelului Premier, parte a Complexul hotelier Clabucet Sosire. Potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului, copiii lui Theodor Stolojan - Vlad Stolojan si Ada Palea - detin fiecare o participatie de 45% la Pavcrib.

Administratorul complexului, Vasile Pavel, cel care a infiintat firma in 1992, controleaza restul actiunilor, reprezentand 10% din afacere. Familia Stolojan a inceput sa se implice in afacere dupa un an de la infiintarea Pavcrib, adica in 1993, dupa cum ne-a declarat fostul consilier prezidential.

Stolojan si administratorul complexului, Vasile Pavel, au recurs si la un anunt publicat in presa de ieri, pentru a-si atrage cumparatori pentru ansamblul hotelier.

Testeaza piata

Dincolo de miscarea profitabila pentru familie, Theodor Stolojan a gasit si alte explicatii pentru decizia de a vinde complexul. "Era ceva foarte bun, dar copiii mei nu mai vor sa se ocupe. Iar eu am alte ocupatii, alte afaceri", a sustinut Stolojan. Acesta a adaugat ca, "in acest moment, investitia a ajuns la maturitate" si ca "pasul trebuie facut". Intrebat daca pana acum s-au anuntat cumparatori si de ce a ales sa faca publica intentia de a vinde printr-un anunt, Stolojan a precizat ca a dorit sa testeze piata.

"Cumparatori sunt destui, dar am vrut sa vedem care este cererea", s-a justificat Stolojan, completat si de Pavel. Administratorul Complexului Clabucet Sosire a evitat sa faca public numarul ofertelor de cumparare pe care le-a primit pana ieri. "Or fi vreo 10-15-20", a sustinut acesta. In varsta de 52 de ani, Pavel a declarat ca doreste sa se retraga din afacere pe motiv ca este prea batran.  

"Nici nu se putea un moment mai bun"

"Suma de 11,4 milioane de euro este un pret raportat la trei caracteristici importante ale investitiilor hoteliere: locatia, locatia si locatia. Fara indoiala a meritat investitia", a estimat presedintele Peacock Hotels Romania, Paul Marasoiu, amintind ca in prag de integrare europeana au crescut preturile pentru toate tranzactiile imobiliare.

Acesta a apreciat ca Stolojan a ales perfect momentul pentru a face aceasta miscare. "Nici nu se putea un moment mai bun. O investitie hoteliera nu vizeaza doar cladirea. Un pret de 11,4 milioane de euro nu inseamna acei pereti si piesele de mobilier, ci o afacere", a mai spus Marasoiu, asigurand ca Stolojan e mai mult decat constient de castigurile pe care le va obtine de pe urma vanzarii Complexului Clabucet Sosire.

Hotel, cabana si restaurant

Societatea Pavcrib Clabucet Sosire SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,6 milioane lei si un profit net de circa 68.000 lei. Clabucet Sosire are o suprafata construita de 4.800 de metri patrati, fiind situat la baza partiei din Predeal. Hotelul Premier are 12 camere, patru apartamente si un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri. Cabana are 20 de camere si doua apartamente, precum si un restaurant de 120 de locuri.

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: