Actionarii BVB sunt convocati pe 24 si 25 aprilie

Data publicarii: 24-04-2013 | Bursa

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti sunt convocati miercuri si joi pentru a discuta situatiile financiare pe 2012, distribuirea de dividende, precum si o serie de propuneri legate de aspecte financiare, dar si de statutul Bursei.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor /AGEA/ figureaza aprobarea participarii BVB la majorarea capitalului social a s Casei de Compensare Bucuresti cu o suma cuprinsa intre 10 si 37 de milioane lei, aprobarea extinderii sediului social, un nou Act Constitutiv, schimbarea politicii de tarife, aprobarea rascumpararii de actiuni proprii, diminuarea capitalului social si restituirea sumei catre actionari. 

Asociatia Brokerilor si cinci firme de brokeraj propun actionarilor BVB scaderea cu 16% a comisioanelor percepute la tranzactiile cu actiuni si sa respinga schimbarea politicii de tarifare care presupune o cota fixa lunara si reducerea comisioanelor variabile. 

O alta propunere a Asociatiei Brokerilor /AB/ si celor cinci case de brokeraj pentru AGA din 24/25 aprilie este ca Bursa sa participe cu 10 milioane lei la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucuresti si actionarii sa imputerniceasca administratorii BVB sa suplimenteze aceasta suma cu cel mult 5 milioane lei. 

AB propune si respingerea reducerii capitalului social al BVB cu 10%, respectiv, cu 7,6 milioane lei, si distribuirea banilor catre actionari, cat si programul pentru rascumpararea unui pachet reprezentand 1% din actiunile BVB. 

SIF Moldova si SSIF Broker au propus trecerea la un sistem dualist de conducere, format din Directorat si Consiliu de Supraveghere.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: