Romanii vor credite, indiferent de costul acestora

Data publicarii: 31-10-2006
"Romanii nu stiu ce evolutie vor avea dobanzile la credite si, chiar daca ar sti, s-ar imprumuta in continuare", este de parere profesorul de economie Daniel Daianu. Reprezentantii bancilor straine recunosc ca piata creditului din Romania este una atipica - desi, de regula, in trimestrul III al anului are loc o incetinire a cresterii imprumuturilor, la noi lucrurile se petrec invers. "Desi al treilea trimestru este, in mod obisnuit, o perioada mai slaba pentru afacerile din sistemul bancar, profitul nostru operational din trimestrul al treilea a atins cea mai buna performanta", a declarat ieri Andreas Treichl, presedintele Erste Bank.

La randul lor, reprezentantii BRD-Groupe Societe Generale au declarat ca vor investi jumatate din venituri, pentru a-si creste cota de piata. "Dorim sa atingem un nivel de rentabilitate a fondurilor proprii de 25%-40% si sa cheltuim jumatate din venituri.Vom continua sa crestem pana cand ne va permite capacitatea pietei", a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin. El a mai aratat?ca BRD SocGen se va?orienta dupa cererea pe piata, urmand sa ofere in viitor si instrumente financiare complexe, cum ar fi securitizarea activelor.

"Produsele mari care nu sunt vandute in aceasta tara si cred ca vor fi vandute in viitor sunt cele de economisire pe termen mediu si lung, cum ar fi fondurile de pensii, fondurile de investitii", a mai afirmat Gelin.

Citeste tot articolul in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: