Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Adevarul de catre Rompetrol

Data publicarii: 31-10-2006
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de ROMPETROL HOLDING SA prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni si dobandirea controlului unic asupra SC ADEVARUL SA, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma acestei operatiuni Rompetrol Holding a dobandit controlul indirect si asupra agentilor economici controlati de catre SC Adevarul SA, respectiv SC Media Soft SA , SC Tipomedia Prod SRL, SC Media Soft Comunicare SRL, SC Foto Adevarul SRL si SC Adevarul Distributie SRL.

Analizand propunerea de concentrare, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei si a emis o decizie de neobiectiune.

Rompetrol Holding SA face parte din Grupul Rompetrol si are ca obiect de activitate administrarea participatiilor detinute in alte societati, putand dezvolta si orice activitati si furniza orice servicii in domeniul financiar, comercial si industrial. Rompetrol Holding S.A. a fost infiintata si functioneaza ca o societate de tip holding, nedesfasurand nici o alta activitate in Romania.

Produsul SC Adevarul SA este ziarul Adevarul, cotidian national, pe care societatea il editeaza si il comercializeaza.

Principala piata relevanta a produsului pe care are loc operatiunea de concentrare economica notificata este piata editarii si comercializarii cotidienelor nationale. Rompetrol Holding SA si societatile membre ale grupului achizitorului nu detin participatii la  vreun agent economic activ pe pietele relevante definite.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: