Targuri si expozitii cu vanzare de Florii, in Capitala

Data publicarii: 26-04-2013 | Lifestyle

Targuri si expozitii cu vanzare vor fi organizate in Capitala de Florii de Primaria Capitalei, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si Muzeul National al Taranului Roman.

In perioada 26 aprilie - 5 mai, bucurestenii sunt asteptati in Parcul Cismigiu la cea de-a IV-a editie a evenimentului dedicat Pastelui si Floriilor - "Traditii si Flori de Sarbatori", organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT - Centrul de Creatie, Arta si Traditie. 

Targul, dedicat traditiilor si obiceiurilor romanesti, aduna mestesugari din toate regiunile tarii care au pregatit pentru vizitatori podoabe lucrate manual, bunatati specifice sarbatorilor, aranjamente florale. 

In Foisorul parcului vizitatorii vor avea ocazia sa urmareasca momente artistice sustinute de Muzica Militara a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" - Bucuresti, cvartetele "Anima", "Arpeggione" si "Passione", precum si grupurile de copii "Tecucelul", Galati si "Mladite Ilfovene". 

Cei mai mici dintre vizitatori sunt asteptati in ziua de Florii cu piesa de teatru "Capra cu trei iezi" a Teatrului de Animatie Tandarica si vor avea ocazia sa se plimbe pe ponei sau sa viziteze o expozitie de iepurasi cu vanzare. 

Tot pe aleile Parcului Cismigiu, atelierele "Creative Arts" aduc in fata doritorilor activitati de reciclare, pictura si desen, handmade, design textil, arta florala si colaj, iar libraria mobila BookLand vine in parc in intampinarea iubitorilor de carte, aducand peste 5.000 de titluri din toate genurile artistice, reprezentand 120 de edituri. 

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza in perioada 26 - 28 aprilie, incepand cu orele 12,00, evenimentul prilejuit de sarbatorile pascale, "Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii". 

Bucurestenii care vor vizita muzeul vor avea ocazia sa vada la lucru mesteri populari din diferite zone ale tarii si sa guste preparate din gastronomia traditionala (cozonaci, pasca, plachie, colaci) si produse bio, vin si flori. 

Printre surprizele oferite de organizatori se numara teatrul pentru copii, muzica si dansuri traditionale romanesti din diferite zone ale tarii, colinde de Paste, dansuri si cantece din repertoriul rusilor lipoveni, precum si expozitii si demonstratii de gatit. Atat copiii, cat si parintii lor vor putea participa la ateliere de icoane, oua incondeiate, olarit si...aluaturi. 

Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 9,00,-,19,00, biletele avand preturi de 10 lei pentru adulti, 2,5 lei pentru elevi si studenti si 5 lei pentru pensionari. 

Mesterii olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, cusatorese, impletitoare, incondeietoare ii asteapta pe bucuresteni la Muzeul National al Taranului Roman la Targul de florii deschis in perioada 26 - 28 aprilie. 

Vizitatorii vor avea ocazia sa-i vada pentru prima data la Targul de florii de la MNTR pe mesterii Cosmi Floarea, care confectioneaza opinci, Adam Gyula, cu ceramica de Miercurea Ciuc, si Zolta Nidanila care face obiecte din papura. 

De la targ nu vor lipsi demonstratii de incondeiat oua, ateliere de creativitate, trupa teatrului de papusi pentru copii "Tropaiele" care va prezenta spectacolul "Lazarelul", Ansamblul Talancuta din Republica Moldova si, bineinteles, muzicile traditionale. 

Nu vor lipsi de pe aleile targului nici tarabele cu cozonaci, suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, halvita, miere de albine, laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac sau palinca de Bihor si vin. Mesterii ii vor imbia pe cumparatori cu oua incondeiate, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane. 

Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 10,00,- 18,00. Biletele pot fi achizitionate la preturile de 6 lei pentru un adult si 3 lei pentru elevi, studenti si pensionari. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: