Citigroup a aranjat un imprumut sindicalizat de 45 milioane euro pentru Luxten

Data publicarii: 31-10-2006
Producatorul de echipamente de iluminat Luxten a primit un imprumut sindicalizat in valoare de 45 milioane euro, acordat pentru un interval de cinci ani, fara garantii, care va fi utilizat pentru refinantarea creditelor si investitii, a anuntat, marti, Citigroup Romania, ce a condus sindicalizarea. Creditul va fi utilizat pentru investitiile in Sucursala AEM Timisoara, pentru investitiile orientate catre serviciile de iluminat public si activitatile conexe. Imprumutul va sustine si  activitatea de producere a energiei electrice, in special in microhidrocentrale. Luxten este interesata de participarea la executia proiectului pentru realizarea  retelei metropolitane de fibra optica in Municipiul Bucuresti - NETCITY.

Citigroup a aranjat sindicalizarea acestui imprumut, iar bancile care au format un consortiu de finantare sunt HVB-Tiriac Bank, Raiffeisen Bank Romania, BRD Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank Romania si Piraeus Bank.

"Un reper, din toate punctele de vedere, aceasta sindicalizare confirma o data in plus increderea investitorilor internationali si locali in evolutia pietei romanesti. Tranzactia a fost lansata pentru 35 milioane euro, insa subscrierile au depasit semnificativ suma initiala, Luxten contractad in final 45 milioane euro", a spus Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer.

El a adaugat ca banca are incredere in strategia si potentialul de dezvoltare al Luxten si este convins ca aceasta sindicalizare deschide un lung sir al altor asemenea tranzactii.

"Aceasta tranzactie a fost extrem de importanta pentru Luxten, avand in vedere faptul ca este prima data cand compania noastra a lansat un imprumut sindicalizat. Suprasubscrierea semnificativa ne-a dovedit ca exista un potential important pentru oportunitati de dezvoltare considerabil mai vaste decat cele identificate initial", a spus directorul executiv al Luxten, Claudiu Nicolae Radulescu, citat in comunicatul Citigroup.

El a mai spus ca aceasta experienta  este pentru Luxten  inceputul unei noi strategii.

Citigroup este prezent in Romania prin Citibank Romania din 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si medii, sectorului public, organizatiilor non-profit si populatiei. Citibank Romania are, in prezent, opt sucursale, destinate firmelor, 18 agentii CitiFinancial si 22 centre de vanzare directa, dedicate populatiei.

Citigroup detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 100 de tari din lume si furnizeaza populatiei, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare, activitati bancare si de investitii pentru companii, asigurari, garantii bancare si managementul investitiilor.

Luxten Lighting Company SA, societate cu capital privat integral romanesc, isi desfasoara activitatea de productie si servicii  prin cele doua sucursale ale sale si  prin cele 15 sedii secundare,  unde se asigura locuri de munca pentru un numar de  2.300 persoane. In prezent, Luxten acopera toata gama de servicii pentru sisteme de iluminat: audit, proiectare pe baza de program de calcul si optimizari de solutii, executie lucrari, solutii la cheie pentru iluminatul stadioanelor, salilor de sport, pasaje subterane, cladiri istorice si administrative, monumente, gradini, parcuri. De asemenea, Luxten contorizeaza toate consumurile casnice: energie electrica, gaz, apa si caldura, intretinere-mentinere pentru lucrarile executate si ofera sisteme de gestiune si control pentru monitorizarea si managementul energiei electrice.

Luxten este administratorul serviciului de iluminat public in peste 20 de orase , resedinte de judet din Romania si gestioneaza si consumul de energie electrica aferent iluminatului public, aducand prin solutiile oferite numeroase beneficii municipalitatii. Incepand cu anul 2000, inca de la deschiderea pietei, Luxten este furnizor de energie electrica, iar din luna mai 2006 este producator de energie electrica, prin achizitionarea unui numar de 7 microhidrocentrale de pe Valea Doftanei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: