Bruxelles-ul vrea sa asigure accesul tuturor la un cont bancar

Data publicarii: 07-05-2013 | Finante-Banci

Comisia Europeana va prezenta miercuri o propunere de directiva pentru a permite accesul tuturor la un cont bancar de baza, precum si pentru a le asigura detinatorilor de cont curent o mai buna informare cu privire la cheltuieli si a le permite sa schimbe mai usor banca, relateaza AFP.

Aceasta propunere va fi prezentata de comisarii europeni Michel Barnier (piata interna si servicii) si Tonio Borg (sanatate si protectia consumatorilor).

Potrivit unor documente consultate de AFP, propunerea permite oricarei persoane, oriunde in Europa, sa-si deschida un cont curent de baza la indiferent ce institutie de credit doreste. 

Aceasta vizeaza facilitarea deschiderii de conturi in cazul persoanelor cu resurse reduse, dar si in cazul persoanelor care nu au resedinta permanenta intr-o tara (studenti, lucratori sezonieri). Comisia Europeana evalueaza la 58 de milioane numarul persoanelor care nu dispun de un cont bancar de baza in UE. Aceasta priveste aproape jumatate din populatie in Romania si Bulgaria, adauga sursa citata. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: