Ultima zi pentru depunerea documentelor de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa
Data publicarii: 08-05-2013 | Economie
Companiile interesate de CFR Marfa mai pot depune doar miercuri, pana la ora 16.00, documentele de precalificare, acesta fiind termen de decadere, potrivit anuntului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Deschiderea plicurilor cu documentele de participare va avea loc pe 9 mai, la ora 11.00, iar verificarea si analizarea acestora se va face pana in data de 15 mai, ora 12.00, cand se va intocmi lista investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa, precum si lista celor respinsi.
Rezultatul acestei evaluari va fi comunicat de MT, se mentioneaza in anunt.
Urmatorul pas este negocierea pe baza de oferte preliminare si neangajante. Pentru a participa la aceasta negociere, potentialii cumparatori inscrisi pe lista scurta vor depune la sediul ministerului, in plic sigilat, cel mai tarziu pana in data de 27 mai 2013, ora 16.00, oferta preliminara si neangajanta si comentariile potentialilor cumparatori inscrisi pe lista scurta asupra proiectului de contract de vanzare/cumparare de actiuni inclus in dosarul de prezentare.
Incepand din 28 mai, Comisia de privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant aflat pe lista scurta, pe baza unei planificari ce se va afisa la sediul MT.
Pentru participarea la licitatia cu oferta in plic, documentele trebuie depuse de potentialii cumparatori pana cel tarziu in data de 19 iunie, ora 12.00, acest termen fiind de decadere, iar in data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul ministerului, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertantii prezenti si va stabili castigatorul licitatiei.
Pretul de pornire al licitatiei pentru 51% din actiunile CFR Marfa este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achizitionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent in lei.
Participantii trebuie sa depuna 10.000 de euro sau echivalent in lei prin ordin de plata la Trezorerie sau intr-un cont de la Eximbank pentru documentele pentru licitatie, iar in cazul precalificarii vor trebui sa mai plateasca o taxa de 5.000 de euro pentru a consulta camera de date.
Dupa finalizarea procesului de privatizare, statul ramane cu 49% din actiunile companiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri