Cosmote a investit 220 de milioane euro in extinderea retelei

Data publicarii: 31-10-2006
Cosmote Romania a investit peste 220 milioane euro si a reusit sa-si extinda acoperirea retelei la aproape 92% din populatie si 76% din teritoriu, a declarat, marti, directorul de dezvoltare a retelei companiei, Lampros Iskos. In momentul de fata, Cosmote acopera aproape 20 de milioane de romani, dintre care 8,9 milioane sunt clienti noi ca urmare a dezvoltarii retelei din ultimul an. Compania va continua sa investeasca in extinderea retelei GSM pentru a ajunge la un coeficient de acoperire a populatiei peste 95% si la mai mult de 82% acoperire teritoriala la sfarsitul acestui an, a adaugat Iskos.

Numarul clientilor creste in medie cu 15.000 pe zi, considera Iskos. Obiectivul strategic al companiei este de a atinge 98% acoperire a populatiei si 85% acoperire teritoriala.

"Cosmote Romania pune un accent deosebit pe optimizarea retelei sale. Compania realizeaza investitii semnificative pentru a imbunatati capacitatea retelei si a extinde acoperirea in intreaga tara, intentionand sa depaseasca gradul de acoperire al celorlalti operatori in cursul anului viitor", a declarat Nikolaos Tsolas, directorul general al companiei.

Incepand cu anul viitor, planurile de dezvoltare a retelei includ si acoperirea statiilor si tunelelor de metrou din Bucuresti.

Insuficienta acoperire geografica a Cosmote a facut diferenta intre locul 2 si locul 3 la acordarea ultimelor doua licente 3G de catre  Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Criteriul acoperirii geografice si a populatiei, cel mai important, a avut o pondere de 55% in evaluarea operatorilor castigatori ai licentelor 3G. Cosmote a obtinut doar 22,47 puncte din 55 posibile fata de Telemobil (Zapp Mobile), clasat pe locul 2, cu 43,51 puncte.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: