In ultimele 12 luni actiunile Generali au urcat cu 50%

Data publicarii: 13-05-2013 | Finante-Banci

Strategia de crestere a profitabilitatii anuntata de seful Assicurazioni Generali SpA, Mario Greco, a inceput sa-si arate roadele, asiguratorul italian anuntand un profit peste asteptari si majorarea capitalului, ceea ce a dus la cresterea actiunilor cu aproape 3%, transmite Reuters.

Mario Greco, care se afla la conducerea celei mai mari companii italiene de asigurari din august 2012, a anuntat recent 'noua strategie, bazata pe introducerea disciplinei, simplitatii si concentrarea pe toate activitatile noastre. Vom simplifica structura noastra si vom avea o abordare mult mai disciplinata pentru a gestiona grupul si investitiile sale'. De asemenea, directorul general al companiei italiene vrea sa stranga patru miliarde de euro din vanzarea unor active pentru majorarea capitalului.

Profitul net al Generali a crescut in primul trimestru din 2013 cu 6,3%, la 603 milioane de euro, depasind estimarile analistilor, care se asteptau la 528 milioane de euro. 

Vineri actiunile companiei inregistrau o crestere de 2,5%, la 14,90 euro, la bursa de la Milano. In ultimele 12 luni actiunile Generali au urcat cu 50%.

'In acest trimestru am inregistrat cel mai bun rezultat operational din ultimii patru ani. Suntem in grafic pentru a ne indeplini obiectivele stabilite', a afirmat Greco.

Integral in Capital.ro