Trei morti intr-o explozie produsa la RAFO Onesti

Data publicarii: 01-11-2006
explozie produsa la RAFO OnestiTrei persoane au murit miercuri, in jurul orei 11.50, intr-o explozie produsa la rafinaria RAFO Onesti, din cauza unei acumulari de gaze. Explozia s-a produs la un cuptor al Sectiei de cracare catalitica 3, acelasi cuptor care a mai provocat doua victime si in octombrie 2004. In jurul orei 11.50, fundul cuptorului s-a prabusit, din cauza unei explozii, peste cei trei muncitori care incercau sa rezolve o problema ivita in ultimele zile.

Sectia fusese in revizie, verificarile si reparatiile incheindu-se in 25 septembrie, si tocmai urma sa fie repusa in productie, a declarat Marin Anton, director general al rafinariei din Onesti.

Zona a fost securizata, iar politia, procurorii, precum si cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU)  se afla deja la locul accidentului.

Managerul RAFO: muncitorii decedati faceau o interventie pe cont propriu

Managerul general al RAFO Onesti a declarat, miercuri, pentru Realitatea Tv, ca cei trei muncitori care au decedat in explozia produsa la unul dintre cuptoarele rafinariei, nu au respectat procedura de interventie si nu ar fi trebuit sa se afle in acel loc.

Marin Anton, managerul general al RAFO Onesti, sustine ca a fost vorba de o interventie pe cont propriu executata de cele trei victime: "In momentul in care incerci sa pui un astfel de utilaj in functiune trebuie respectata o anumita procedura pe care ei nu au respectat-o. Cert este ca acesti oameni nu trebuiau sa fie acolo si nu trebuiau sa aiba aceasta initiativa, ci sa respecte procedura de interventie".

Mihai Simionescu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau a confirmat ca accidentul s-a produs din cauza scurgerilor de  gaze. Explozia nu a  fost urmata de un incendiu, a spus el, si nu exista pericolul producerii altor deflagratii  in incinta rafinaariei.

Explozia s-a produs la un cuptor al Sectiei de cracare catalitica 3, acelasi care a mai facut doua victime, in octombrie 2004.

In jurul orei 11.50, fundul cuptorului s-a prabusit, din cauza unei explozii, peste cei trei muncitori care incercau sa rezolve o problema ivita in ultimele zile.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: