Barack Obama il concediaza pe seful fiscului american

Data publicarii: 16-05-2013 | International

Presedintele Barack Obama a anuntat miercuri concedierea sefului interimar al fiscului american, consecinta a scandalului anchetelor pe criterii politice demarate de IRS (Internal Revenue Service, administratia fiscala din SUA) impotriva grupurilor politice conservatoare, noteaza AFP.

Liderul administratiei de la Washington a facut cunoscut miercuri seara, la Casa Alba, intr-o scurta interventie, ca secretarul Trezoreriei, Jack Lew, a cerut si obtinut demisia directorului interimar al IRS, Steven Miller. 

'Am trecut in revista raportul (inspectorului) de la Departamentul Trezoreriei, iar actiunile scoase in evidenta sunt de neiertat. De neiertat, iar cetatenii americani au dreptul sa fie furiosi. Eu sunt furios. Nu voi tolera acest tip de comportament in cadrul unei administratii, oricare ar fi aceasta, in special la IRS', a declarat Obama. 

'IRS trebuie sa functioneze cu o integritate absoluta', a insistat el. 

'Cei vinovati vor da socoteala (...) Astazi /miercuri/, secretarul Lew a luat o prima masura cerand si obtinand demisia directorului interimar al IRS', a continuat presedintele. 

'Vom pune in aplicare noi masuri de siguranta pentru a ne asigura ca acest tip de comportament nu se va mai repeta niciodata', a adaugat el si a promis sa 'coopereze cu Congresul' in anchetele pe aceasta tema. 

Sursa: AGERPRES