Doua oferte finale pentru preluarea Blue Air

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Doi investitori au depus oferte finale pentru preluarea business-ului Blue Air, informeaza Casa de Insolventa Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea companiei aeriene, printr-un comunicat emis, joi AGERPRES.

Ofertele trebuie sa fie insotite si de dovezi de depunere a garantiei solicitate de catre Comisia de organizare a procedurii de vanzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Daca toate conditiile solicitate sunt indeplinite, Comisia de vanzare, in urma deschiderii ofertelor, va desemna un castigator, care va trebui ulterior aprobat de catre creditori si actionari inainte de a se face efectiv transferul business-ului. 

Casa de Insolventa Transilvania, in acord cu creditorii si investitorii interesati de Blue Air, a accelerat licitatia pentru compania aviatica pentru a putea conferi companiei o stabilitate ridicata. S-a decis vanzarea business-ului Blue Air pentru a consolida pozitia companiei pe piata din Romania, cat si pe piata europeana, si pentru a putea imbunatati calitatea serviciilor de transport aerian oferite pasagerilor. Casa de Insolventa Transilvania a fost coordonatorul echipei de negociere inca de la demararea procesului. 

Anuntul de scoatere la vanzare a companiei Blue Air a fost facut pe 11 aprilie 2013. Intr-o prima etapa a procedurii de vanzare, echipa de negociere coordonata de Casa de Insolventa Transilvania a atras 12 investitori interesati. Dintre ofertele depuse, noua au fost considerate eligibile. In urma procesului de evaluare si analiza a ofertelor depuse, in cursa pentru Blue Air au mai ramas trei investitori. Doi dintre acestia au depus joi ofertele finale. 

Compania aviatica Blue Air nu se afla in nicio procedura judiciara si isi desfasoara activitatea in conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati in vreun fel de procesul de vanzare. 

Casa de Insolventa Transilvania este unul dintre cei mai importanti practicieni in insolventa din Romania si actioneaza ca liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura. Cu o echipa de peste 100 de specialisti, 35 practicieni in insolventa si 12 echipe de lucru, Casa de Insolventa Transilvania a gestionat procedura insolventei a peste 650 de societati comerciale si este prezenta la nivel national.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: