Renault investeste in Romania 450 de milioane de euro

Data publicarii: 02-11-2006
Compania Renault va aduce in Romania tot procesul de fabricatie al automobilelor, activitatea urmand sa se desfasoare intr-un centru din localitatea damboviteana Titu, investitia estimata fiind de 450 de milioane de euro, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, in Romania va fi realizata inclusiv partea de design si de cercetare, iar la centrul de cercetare si inovare de la Titu vor fi angajati aproximativ trei mii de ingineri si tehnicieni.

Oana Marinescu a anuntat ca Executivul a decis infiintarea unui grup de lucru care va colabora cu Renault, astfel incat proiectul companiei sa beneficieze de sprijinul autoritatilor centrale si locale. Grupul va fi condus de consilierul premierului Tariceanu pe probleme economice, Alexandru Ene si va fi alcatuit din reprezentanti ai ministerelor si ai autoritatilor locale.

"Scopul grupului de lucru e ca reprezentantii companiei sa fie sprijiniti sa parcurga toate etapele cat mai rapid cu putinta, astfel incat calendarul investitiilor sa fie respectat in totalitate" a afirmat Oana Marinescu. Ea a precizat ca Executivul "este dispus" inclusiv sa acorde ajutoare de stat in scopul realizarii investitiei, dar numai in conformitate cu normele europene referitioare la ajutorul de stat.

Investitia va fi realizata in trei faze, cu finalitate in 2015.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: