Mecanism unic de supervizare bancara. Vezi de cand ar putea fi implementat

Data publicarii: 20-05-2013 | Finante-Banci

Berlin Joerg Asmussen, membru al comitetului executiv al Bancii Centrale Europene, a declarat vineri ca un mecanism unic de supervizare bancara in Europa ar putea fi finalizat pana in vara lui 2014, relateaza Reuters.

Oficialul BCE a explicat ca stabilirea unui mecanism unic de supervizare bancara nu va fi posibila fara infiintarea unei scheme unice pentru inchiderea bancilor cu probleme. 

"Un supervizor care nu poate inchide in mod credibil o banca deoarece nu stie ce se va intampla in continuare este ca un tigru fara dinti. Avem nevoie de toate elementele unei uniuni bancare - avem nevoie de ele la nivelul unui instrument comun si de asemenea cred ca putem face asta pana vara viitoare, daca muncim din greu”, a declarat Joerg Asmussen. 

 Declaratiile lui Asmussen au venit in conflict cu opiniile ministrului german de Finante, Wolfgang Schaeuble, potrivit caruia urmatorul pas ar trebui sa fie coordonarea schemelor nationale pentru a inchide bancile cu probleme, mai degraba decat un sistem care sa imparta riscul la nivelul zonei euro, potrivit paginii electronice a Agerpres.  

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: