Deutsche Bank: Criza euro se domoleste

Data publicarii: 20-05-2013 | Finante-Banci

Potrivit analistilor grupului bancar Deutsche Bank, moneda euro este pe punctul de a cunoaste un nou declin. Acestia sustin ca evolutia in descrestere a monedei euro este o consecinta a crizei euro care s-ar afla la finalul perioadei sale.

In trecut au mai avut loc variatii mai mari sau mai mici in evolutia inceata a crizei euro, care au zguduit moneda europeana  de mai multe ori de la sfarsitul anului 2009. Cu toate acestea, cert este ca euro isi va stabiliza cursul mai devreme sau mai tarziu. Anul 2012, spre exemplu, este o dovada pentru moneda euro care a incheiat anul la aproape acelasi raport, aproximativ 1,30 dolari, in ciuda unui minim de 1.20 dolari atins in timpul verii.

 De asemenea, socul transmis de criza din Cipru, in luna martie a acestui an, nu a afectat prea puternic moneda europeana. Potrivit analistilor din cadrul Deutsche Bank, cu cat evolutia monedei euro este mai rea, cu atat mai mult investitorii in euro se vor orienta spre activele din propriile tari, repatriindu-si fondurile  si ferindu-se sa mai investeasca in strainatate.

Integral in Adevarul

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: