Femeile CEO conciliaza afacerea cu facerea de bine

Data publicarii: 02-11-2006
Femeile director isi stabilesc scopuri pe termen lung si detin postul mai mult timp decat omologii barbati, potrivit unui studiu realizat in SUA de Colegiul Babson si de Commonwealth Institute, o organizatie a femeilor afacerist cu sediul in Boston, informeaza Banii Nostri. In urma unui sondaj efectuat pe un esantion de 200 de participanti, femile, in medie, conduc o companie timp de 15 ani. Afacerile lor, care acopera o serie de sectoare precum constructiile, industria medicamentelor si tehnologia, au inregistrat un venit mediu de 54 milioane dolari pe an si au in jur de 120 de muncitori.

Mai mult de jumatate au realizat o crestere medie de 5% pe an, aproape de doua ori mai mare decat cresterea medie a Americii. Toate cele 200 companii incluse in studiu au inregistrat un venit total de 10 miliarde dolari si au peste 21.000 lucratori.

Cand au fost intrebate despre prioritatile lor de crestere, 80% au identificat imbunatatirea relatiei cu clientii, urmat de lansarea unor noi produse, cucerirea de noi piete, aliante strategice.

77% considera ca luarea deciziei trebuie sa se bazeze pe o partcipare a forului de conducere.

Aproape 98% dintre CEO femei participa la acte de caritate si de sprijnire a unor organizatii non-profit in comunitatile lor, in timp ce o treime iau parte la evenimente filantropice cel putin o data pe luna.

"Femeile afacerist au un rol remarcabil in conturarea unui model de suces in afaeri. Valorilor lor sunt constituite de o stransa relatie cu clientii si angajatii dar si de dezvoltarea comunitatii locale", spune Aileen Gorman, director executiv al Commonwealth Institut.

Ea completeaza ca studiul arata ca afacerile bune si facerea de bine merg mana in mana.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: