ASUS a transformat dorintele in realitate la Computex 2013

Data publicarii: Astazi, 06-06-2013 | IT&C

Presedintele ASUS, Jonney Shih a prezentat la Computex 2013 noile produse dezvoltate de companie: Transformer Book Trio, Transformer Pad Infinity - prima tableta cu NVIDIA Tegra 4 si ecran IPS cu rezolutie WQXGA 2560x1600 pixeli, MeMO Pad HD 7, Fonepad Note FHD 6, VivoMouse, VivoPC si routerul wireless RT-AC68U.

ASUS a anuntat in cadrul evenimentului "We Transform” de la Computex 2013 o suita de produse incredibile, ce depasesc asteptarile clientilor in materie de tehnologie. Presedintele Jonney Shih a expus modul in care ASUS vede munca de proiectare, dezvaluind dispozitive concepute sa simplifice stilul de viata digital. 

"Cautam sa perfectionam echilibrul dintre inginerie si umanitate, fiecare detaliu fin reflectand deopotriva functionalitate si emotie”, a declarat Presedintele ASUS, Jonney Shih. "Aceasta este filosofia ASUS Design Thinking, in cadrul careia fiecare idee porneste de la nevoile oamenilor, conducandu-ne imaginatia spre o multime de inovatii.”

ASUS Transformer Book Trio este o combinatie de notebook, tableta si desktop PC, oferind flexibilitate in lucru, divertisment digital si suport in socializarea online. Transformer Pad Infinity este prima tableta din lume cu NVIDIA Tegra 4 si rezolutia de 2560x1600 pixeli. ASUS a mai anuntat noi dispozitive mobile, precum tableta Fonepad™ Note FHD 6 de 6 inci, cu functie de apelare 3G si tableta MeMO Pad HD 7 cu ecran de 7”, ideala pentru orice buget. Noutatile cuprind si desktop-ul ultracompact VivoPC, mouse-ul wireless VivoMouse cu touchpad multi-touch incorporat si RT-AC68U, primul router AC1900 din lume.

ASUS Transformer Book Trio

Cu un ecran detasabil de 11.6 inci si sistem de operare dual, Transformer Book Trio transforma ideea de flexibilitate mobila, comutand intre un notebook cu Windows 8, o tableta cu Android si un PC cu Windows 8. Transformer Book Trio comuta cu usurinta intre sistemele de operare si ofera utilizatorilor acces la 700.000 de aplicatii din Google Play Store si la peste 50.000 de aplicatii din Windows Store. In ciuda sistemelor de operare diferite, Transformer Book Trio a fost conceput sa faca o tranzitie fluida intre modurile de utilizare, permitand utilizatorului sa-si sincronizeze datele sau sa continue sa navigheze pe web chiar atunci cand trece din modul notebook in modul tableta. Statia de andocare PC Station integreaza cea de-a patra generatie de procesoare Intel Core™ i7, tastatura si hard disk-ul de 750GB, iar atunci cand ecranul tabletei este detasat, acesta poate fi conectat la un monitor pentru a deveni un desktop PC. PC Station serveste, de asemenea, ca baza pentru reincarcarea tabletei si extinderea autonomiei. Tableta dispune de un procesor Intel Atom™ la 2.0 GHz, 64GB spatiu de stocare si un ecran IPS cu aspect 16:9 si rezolutie Full HD 1920 x 1080.

Noul ASUS Transformer Pad Infinity

Noul Transformer Pad Infinity este primul model din gama de produse inovative ASUS, cu dubla utilizare, care integreaza un procesor NVIDIA Tegra 4 la 1.9GHz, cu patru nuclee ARM Cortex-A15 si 72 de nuclee grafice GeForce. Ecranul LED de 10.1 inci are o rezolutie 2560x1600 pixeli si tehnologie IPS pentru un unghi de vizualizare de 178 de grade. Suprafata sa preia comenzi multi-touch in 10 puncte pentru fluiditate in operarea tabletei. Sunetul ASUS SonicMaster imbunatateste experienta de lucru si divertismentul mobil. Tastatura dock a fost regandita si beneficiaza acum de un touchpad multi-touch, porturi USB 3.0 si un cititor SDXC. Statia de andocare contribuie la o autonomie mai mare a tabletei, atunci cand se conecteaza. 

ASUS MeMO Pad™ HD 7

ASUS MeMO Pad™ HD 7 este o tableta de 7 inci cu un raport pret-performanta incredibil, avand un pret aproximativ de 699 lei (modelul cu 16GB memorie). MeMO Pad™ HD 7 cantareste doar 302 grame si are un procesor quad-core alaturat unui ecran IPS 1280 x 800, sensibil la atingere in 10 puncte, cu un unghi de vizualizare de 170 de grade. MeMO Pad™ HD 7 dispune si de tehnologia audio ASUS SonicMaster, o camera frontala de 1.2 megapixeli si o camera optionala de 5 megapixeli. Tableta este disponibila in culorile: albastru inchis, alb, roz si verde. 

ASUS Fonepad Note™ FHD 6

Partial smartphone 3G, partial tableta, ASUS Fonepad™ Note FHD 6 integreaza un procesor Intel Atom™ Z2560 dual-core la 1.6GHz si un ecran Full HD Super IPS+ cu rezolutia de 1920x1080 pixeli. Cu o luminozitate de 450 nits, ASUS Fonepad™ Note FHD 6 poate fi utilizat afara in lumina soarelui, in timp ce difuzoarele frontale cu tehnologie ASUS SonicMaster redau un sunet de inalta fidelitate. ASUS Fonepad™ Note FHD 6 include un stylus pentru scrierea rapida si precisa a textelor.

ASUS VivoPC

ASUS VivoPC este un centru media wireless ce furnizeaza sunet HD Wi-Fi si flux video printr-o conexiune rapida 802.11ac. Design-ul compact se evidentiaza prin finisajul metalic lucios. Echipamentul foloseste tehnologia audio ASUS SonicMaster si are doua porturi USB 3.0. ASUS VivoPC include conexiune SATA 6GB/s si permite viitoare upgrade-uri.

ASUS VivoMouse

ASUS VivoMouse este o combinatie de touchpad, mouse si telecomanda PC, gandita sa aduca experienta Windows 8 pe calculatoarele fara ecran tactil. VivoMouse are propriul touchpad ce recunoaste chiar si gesturile tactile din Windows 8 si poate fi utilizat ca o telecomanda wireless pentru calculatoarele de acasa. 

ASUS RT-AC68U Router Wireless

ASUS RT-AC68U este primul router din lume dual-band 802.11ac cu viteze de transfer AC1900 de 1900Mbit/s. RT-AC68U include tehnologia ASUS AiRadar ce mareste puterea wireless si creste acoperirea cu 150%, comparativ cu alte routere. RT-AC68U dispune de modul Router-to-Router Sync care faciliteaza partajarea rapida a fisierelor. O simpla comanda permite sincronizarea automata a fotografiilor, filmelor si altor fisiere de pe memoria USB atasata, in spatiul de stocare atasat unui alt router ASUS compatibil, fara a mai fie necesara intermedierea prin PC.

ASUS a mai anuntat la Computex produsele Zenbook Infinity Ultrabook™, tableta MeMO Pad FHD 10, desktop-ul G10 cu UPS incorporat si monitorul PA279Q ProArt WQHD pre-calibrat profesional. Expozitia Computex 2013 se va incheia pe 8 iunie, ASUS participand in standul M0810 din hala Nangang Exhibition Hall 4F de la Taipei World Trade Center.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: