Varsta, un handicap al vietii profesionale

Data publicarii: 02-11-2006
Fie ca e vorba de origine, de sex ori de varsta, aproape jumatate dintre angajati se simt discriminati atunci cand isi cauta o noua slujba, reiese dintr-un sondaj realizat de Kelly Services, o societate de plasare a fortei de munca. Dupa opinia angajatilor care au participat la acest sondaj, cel mai mare handicap din viata profesionala este varsta.Ancheta denumita "Kelly Global Workforce Index 2006" a fost realizata in 28 de tari europene, pe un esantion de aproape 70.000 de persoane.

Daca Suedia si Italia au cel mai ridicat numar al discriminarilor, la polul opus se afla Marea Britanie, Norvegia si Danemarca, unde se poate spune ca, la acest capitol, stau destul de bine. Cu toate acestea, varsta este cea care pune angajatilor "bete in roate" atunci cand doresc sa-si schimbe locul de munca.

Ancheta arata ca Elvetia se situeaza la mijlocul acestui clasament, unde 24% dintre persoanele chestionate se simt discriminate din cauza varstei, grupa celor trecuti de 45 de ani constituind, in acest sens, proportia cea mai ridicata, de 56 %.

De cealalta parte, sondajul a scos la suprafata faptul ca 22% dintre tinerii cu varste sub 24 de ani care isi cauta un loc de munca se simt discriminati de faptul ca nu li se acorda nici o sansa din cauza lipsei de experienta profesionala.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: