Topul asiguratorilor in T1: Astra ramane pe prima pozitie

Data publicarii: Astazi, 06-06-2013 | Finante-Banci

  Astra, Omniasig si Allianz-Tiriac continua sa domine piata asigurarilor generale, cu o cota de piata cumulata de 45% in primul trimestru, in timp ce Asirom si Generali au cazut pe locurile opt si respectiv noua si au lasat loc mai sus in clasament austriecilor de la Uniqa si companiilor Euroins si Carpatica, potrivit datelor UNSAR, asociatia a asiguratorilor locali.

  Pe primul loc este de trei ani Astra, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, cu afaceri de 318 mil. lei in primul trimestru si o cota de piata de aproape 19%. Asirom si Generali au pierdut cate trei pozitii in clasament fata de finalul lunii martie 2012 dupa ce vanzarile s-au pra-busit cu 15% si respectiv 25% in primul trimestru. Asi-rom a subscris prime de 123 mil. lei in perioada ianuarie- martie, in timp ce Generali a avut venituri de 65 mil. lei.

  Pe asigurari de viata, ING Asigurari si-a consolidat prima pozitie din piata, ajungand la o cota de peste 32% Com-pania a subscris in T1 prime de 136 mil. lei, in crestere cu 2%. BCR Viata, detinuta de VIG, si-a men-tinut pozitia a doua din piata, dar afacerile au scazut cu 21%, pana la 77 mil. lei. Compania a ajuns astfel la o cota de piata de 18%.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: