RBS Romania premiaza castigatorii programului educational MoneySense 2013

Data publicarii: 07-06-2013 | Finante-Banci

Peste 6.500 de liceeni din toata tara au participat la editia 2012 - 2013 a programului de educatie financiara MoneySense al RBS Romania, dintre care peste 150 s-au inscris la concursul national organizat de banca in parteneriat cu Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Economica (Fundatia C.R.E.D.E.). Tinerii au beneficiat de cursuri si seminarii prin care si-au dezvoltat cunostintele si abilitatile financiare si au invatat cele mai bune metode prin care isi pot gestiona resursele financiare proprii in mod eficient. 

Membrii celor 30 de echipe participante la Concursul MoneySense, ghidati de profesori, au parcurs cele patru probe de concurs, care le-au pus la incercare atat cunostintele dobandite in cadrul programului, cat si creativitatea proprie varstei. Elevii s-au prezentat in cadrul primei probe folosind melodii, filmulete, poze sau prezentari pline de imaginatie si au explicat ce i-a motivat sa participe la concurs si de ce cred ca merita sa castige. Pentru probele doi si trei, elevii au folosit metode ingenioase de a promova programul MoneySense catre colegii din alte clase, catre profesori sau chiar catre copiii de la gradinita. Strangerea bugetului necesar promovarii a provocat creativitatea liceenilor, unii dintre ei apeland la resursele proprii sau la banii parintilor, altii chiar reusind sa stranga fonduri dintr-o mica afacere. In ceea ce priveste planurile de viitor, marea majoritate a elevilor isi doreste sa studieze in strainatate sau sa isi infiinteze propria afacere in domenii cat mai diverse, de la cafenele la saloane cosmetice sau firme IT.

"Programul nostru de educatie financiara a ajuns deja la a patra editie si ne bucura sa vedem tot mai multi liceeni interesati de educatia financiar-bancara. Creativitatea si determinarea de care au dat dovada in realizarea tuturor probelor din cadrul concursului MoneySense demonstreaza nivelul ridicat de implicare a participantilor in proiecte desfasurate in afara programei scolare clasice si capacitatea noii generatii de a se adapta la schimbari. Educatia financiara ramane prioritara pentru politica noastra de responsabilitate corporativa, acest program fiind principala noastra contributie la dezvoltarea unei societati durabile in Romania”, a declarat Henk Paardekooper, Presedintele RBS Romania.

"Inca de la lansarea sa in 2009, MoneySense s-a bucurat de apreciere atat din partea beneficiarilor directi, elevi si profesori inscrisi in program, cat si a altor autoritati, reprezentantii inspectoratelor scolare sau directorii liceelor participante. Programul RBS MoneySense si-a propus sa aduca o contributie in vederea educarii financiare a persoanelor fizice din Romania si sa incurajeze abordarea unei atitudini responsabile in luarea deciziilor financiare. Obiectivele programului au fost sa ofere informatii despre gestionarea finantelor personale, calcularea unui buget personal sau despre produsele si serviciile financiare. Aceste obiective coincid cu cele ale fundatiei CREDE, astfel incat ne-am implicat alaturi de banca in implementarea MoneySense in liceele din Romania”, a declarat Adriana Bostina, Director Executiv Fundatia CREDE.

Elevi din 69 de licee din toata tara au parcurs cele patru module de educatie financiara in cadrul carora au avut acces la informatii despre managementul finantelor personale, despre modul de functionare a unei banci, dar si despre aspectele legate de deschiderea, creditarea si administrarea unei afaceri sub indrumarea a peste 90 de profesori din toata tara. 

Castigatorii editiei 2013 a concursului MoneySense sunt:

  • echipa "Mega Max” de la Colegiul National Economic "Gheorghe Chitu”, din Craiova, coordonator  prof. Nicoleta Mihai - premiul I
  • echipa "Zbor de Paun” de la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu”, din Cluj-Napoca, coordonator prof. Lucia Gogea Gyongyike - premiul II
  • echipa "Money Savers” de la Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu”, din Bucuresti, coordonator prof. Maria Vasilescu- premiul III
  • echipa "Six Dollars” de la Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos”, din Cluj-Napoca, coordonator prof. Eva Palfi Hajnalka - mentiune.

Programul MoneySense ofera publicului larg acces la servicii de asistenta si educatie financiara gratuite si impartiale. Mai multe detalii despre MoneySense sunt disponibile pe site-ul www.rbsmoneysense.ro. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: