Directorul general al Bancpost abandoneaza functia pentru proiecte personale

Data publicarii: 02-11-2006
Directorul general al Bancpost, George Michelis, a luat decizia sa paraseasca functia din banca pentru a se putea implica in mai multe proiecte personale, iar decizia va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, a anuntat, joi, banca. Potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al bancii, Bancpost are o retea teritoriala de peste 170 de unitati. Banca elena detine 77,5% din Bancpost, 20% din actiuni este impartit de patru Societati de Investitii Financiare (SIF-uri), iar un procent de 1,8% apartine altor actionari.

Bancpost avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 6,07 miliarde lei (1,7 miliarde euro) si se afla pe locul opt pe piata bancara romaneasca, dupa ce, la finalul anului trecut ocupa pozitia a sasea, potrivit datelor bancii centrale.

Agentia rating Fitch a marit ratingul atribuit Bancii Comerciale Romane (BCR), Bancii Comerciale Ion Tiriac, UniCredit Romania si BRD-Groupe Societe Generale si a imbunatatit perspectiva pentru Bancpost, ca efect al urcarii ratingurilor suverane ale Romaniei, a informat pe 1 septembrie agentia internationala de evaluare a riscurilor financiare Fitch.

Perspectiva pentru Bancpost a fost imbunatatita de la stabila la pozitiva, "ca urmare a perspectivei pozitive acordate actionarului sau majoritar, EFG Eurobank (cu nivel de rating 'A-') si a faptului ca ratingul de tara nu mai reprezinta o constrangere", spuneau analistii agentiei. Ratingurile actuale atribuite de Fitch bancii sunt 'BBB+', pentru imprumuturile in valuta pe termen lung, 'F2', pe termen scurt, 'D' este ratingul individual, iar nivelul ratingului suport este '2'.

Banca greceasca Eurobank EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a afisat un profit net dupa primele noua luni ale anului de 489 milioane euro, cu 27% mai mare decat in intervalul similar din 2005, pe fondul dezvoltarii puternice a operatiunilor in estul Europei, potrivit unui comunicat de marti.

Portofoliul de credite al bancii elene s-a majorat cu 25,8% in ultimul an pana la 32,3 miliarde euro in luna septembrie a acestui an, fata de 25,7 miliarde euro cu un an in urma. In cele sase tari est-europene in care banca greceasca are subsidiare - Bulgaria, Romania, Serbia, Polonia, Turcia si Ucraina - creditele acordate clientilor au sporit cu 91,4% in ultimul an si au ajuns la 2,9 miliarde euro, reprezentand aproximativ 9% din portofoliul de credite al grupului.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: