Carduri bancare fraudate. Bani folositi pentru cumparaturi online

Data publicarii: 07-06-2013 | Finante-Banci

Doi barbati din Bucuresti sunt suspectati de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate ca au utilizat, in mod fraudulos, mai multe carduri bancare, pentru a comanda on-line diferite produse pe care, ulterior, le-au revandut pentru a obtine profit.

Suspectii au fost retinuti pentru efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, inselaciune si insusirea bunului gasit.

 Cele doua persoane sunt suspectate ca, in perioada aprilie - iunie 2013, au efectuat numeroase tranzactii prin intermediul internetului (catre comercianti on-line din Romania), folosind datele unor carduri bancare, fara a avea consimtamantul titularilor acestora.

 Suspectii intrau in mod ilegal in posesia unor numere de carduri bancare emise de banci comerciale din strainatate, dupa care le utilizau fraudulos pentru plati catre magazine on-line din Romania. 

 Pentru a comanda bunurile, utilizau carti de identitate emise pe numele unor cetateni romani, fara a avea insa acordul acestora (titularii de drept declarasera anterior pierderea sau furtul cartilor de identitate). Dupa ce intrau in posesia bunurilor prin intermediul unor firme de curierat, cei doi le vindeau pe site-uri de comert on-line din tara, potrivit unui comunicat al Politiei Romane. 

 In aceasta perioada, suspectii au achizitionat in mod fraudulos produse electronice (tablete PC, componente PC) in valoare de aproximativ 12.000 de lei, reusind sa vanda o parte din aceste bunuri.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: