Dobanzi mai mici la credite daca virezi salariul prin banca

Data publicarii: 07-06-2013 | Finante-Banci

Daca sunteti in cautarea unui credit cu o dobanda mai mica, nu uitati sa verificati si oferta bancilor pentru clientii care isi vireaza veniturile prin banca.

Este posibil ca prin operatiunea de virare a salariului prin banca sau mutarea acestuia de la alta banca, sa obtineti reduceri importante de dobanda, pentru credite ipotecare, Prima Casa sau de nevoi personale, cu si fara ipoteca.

Bancile aleg sa ofere dobanzi preferentiale pentru clientii care isi vireaza salariul in conturile respectivei banci, deoarece in acest mod, prin intermediul contului de salariu, obtin resurse ieftine, iar riscul de neplata este mult mai mic. Prin virarea salariului prin banca, rata lunara se plateste mult mai usor, banca isi trage din cont la scadenta, contravaloarea acesteia.

Daca un client isi vireaza salariul si are creditul tot la acea banca, sunt sanse mari ca toate operatiunile bancare sa fie desfasurate doar prin acea banca, ceea ce face dificila sarcina bancilor concurente de a atrage acel client cu alte produse.

In privinta clientului, acesta beneficiaza de o dobanda redusa la credit, fata de oferta standard, si astfel de un cost mai mic. In plus, mai poate beneficia si de alte facilitati daca isi vireaza salariul prin banca, dobanzi mai mari la depozite sau costuri reduse la carduri de credit sau cont curent.

Dobanzi mai mici cu pana la 2 procente

Reducerea de dobanda poate fi una consistenta, aceasta este de regula de jumatate de procent, insa poate ajunge si la 2 procente, in cazul ofertei de credite de la Credit Agricole sau mai mult. In plus, unele banci acorda anumite tipuri de credite doar clientilor care isi vireaza salariul prin banca.

In cazul creditelor de nevoi personale, tot mai multe banci ofera acum dobanzi diferentiate in functie de istoricul relatiei clientului cu banca respectiva, pe langa evaluarea comportamentului de plata, de la Biroul de Credit.

Astfel, un client care isi vireaza salariul printr-o banca de o perioada mai lunga de timp poate primi o dobanda mult mai buna fata de unul care a decis in acel moment sa faca acest lucru.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: