Simpozionul International de Sculptura ANDEZIT 2013 se apropie de momentul vernisarii

Data publicarii: 13-06-2013 | Lifestyle

Cea de-a treia editie a Simpozionului International de Sculptura Monumentala este in plina desfasurare. Demarat in 2 iunie la initiativa Fundatiei 360 si a Fundatiei Herczeg, simpozionul cu tema "Sculpturi monumentale in blocuri de andezit” este gazduit de Muzeului Satului Banatean din Timisoara, iar blocurile de andezit incep sa prinda forme.

Observand cum lucrarile prind viata in mainile priceputilor artisti, trecatorii au parte de o lectie de sculptura contemporana in inima naturii, in timp ce fauritorii de arta au gasit aici un loc propice creativitatii. Simpozionul de sculptura se afla deja la a treia editie: cea din 2012 a avut loc in Parcarea 700, iar prima s-a desfasurat la Garana.

Anul acesta, Muzeul Satului Banatean este gazda evenimentului ce doreste sa modeleze pasiunea timisorenilor pentru arta, invitand la cultura. Vernisajul lucrarilor va avea loc in 22 iunie 2013 cu participarea tuturor celor implicati in acest frumos proiect

Pe parcursul a trei saptamani, scolile de sculptura din Timisoara, Cluj si Bucuresti transforma blocuri de andezit in opere de arta alaturi de sculptori de talie internationala, precum Yoshin Ogata din Japonia.

Noutatea acestei editii este reprezentata de schimbul de idei si tehnici intre artisti si reprezentantii acestor scoli, si anume Bogdan Rata si Dan Visovan din Timisoara, Aurel Vlad din Bucuresti si Alexandru Pasat alaturi de Vlad Berte din Cluj Napoca.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: