Anthony Hassiotis: Bancpost va incheia anul pe profit operational

Data publicarii: 13-06-2013 | Finante-Banci

Bancpost ar putea incheia anul acesta pe profit operational, a declarat, miercuri, Anthony Hassiotis, presedinte executiv al Bancpost si al subsidiarelor Grupului Eurobank din Romania, in cadrul unui summit bancar.

'Da, cred ca pot sa spun acest lucru, ca Bancpost va incheia anul pe profit operational. Nu pot sa prezic in momentul de fata ce provizioane vor fi, acestea fiind rezultatele unor imprumuturi rele', a spus Anthony Hassiotis. 

Intrebat despre posibilitatea ca unele banci grecesti sa ia decizia de a vinde afacerile din Romania, Anthony Hassiotis a declarat ca nu se pregateste pentru un astfel de eveniment pentru ca este numai speculatie. 

Anthony Hassiotis a adaugat ca marti a fost aprobat cel mai mare credit acordat anul acesta, respectiv unul de 30 de milioane de euro. Seful Bancpost nu a dorit sa ofere mai multe informatii, precizand doar ca este vorba de un credit sindicalizat oferit unei companii care opereaza in sectorul de telecomunicatii. 

In ceea ce priveste posibilitatea ca pe piata din Romania sa intre alti jucatori, acesta a spus ca este posibil, iar faptul ca in tara sunt prea multe banci nu inseamna ca nu poate sa mai intre si altcineva, daca se considera mai puternic si mai eficient. 

Grupul bancar elen Eurobank, care in Romania controleaza Bancpost, a inregistrat in primul trimestru din 2013 un profit net de 375 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 358 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor publicate vineri pe pagina sa de Internet. 

Pe piata din Romania, in luna noiembrie 2003 Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania, ajungand la peste 3.000 de angajati si o retea teritoriala de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale si 10 Centre de Afaceri. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: