Raiffeisen va lansa in 2007 o emisiune de obligatiuni

Data publicarii: 02-11-2006
Raiffiesen Bank va lansa anul viitor o emisiune de obligatiuni, ale carei detalii financiare, legate de valoare sau dobanda, depind de evolutia pietei si de masurile bancii centrale si urmeaza sa fie stabilite ulterior, a declarat, joi, presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen. "Inca nu ne-am hotarat asupra detaliilor. Cel mai probabil va fi la nivelul celorlate doua emisiuni, insa va depinde si de piata si de nevoile bancii", a spus van Groningen.

El a precizat ca nivelul dobanzii obligatiunilor va depinde in principal de masurile pe care banca centrala le va adopta in viitorul apropiat, dar pentru moment nu se stie daca dobanda va fi variabila sau fixa.

In opinia lui van Groningen, problema principala a pietei este lipsa instrumentelor financiare pe termen lung, mai ales in conditiile in care exista o nevoie de finantari pe termen lung, pentru infrastructura sau pentru sectorul imobiliar, astfel ca apare un dezechilibru.

Bancherul a facut referire si la absenta titlurilor de stat pe piata de capital: "E greu sa lansezi o emisiune de obligatiuni in conditiile in care nu ai un benchmark (reper-n.r)".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: