Noul reprezentant rezident al FMI pentru Romania preia mandatul pe 1 iulie

Data publicarii: 14-06-2013 | Finante-Banci

Noul reprezentat rezident al Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, va prelua oficial mandatul, pe 1 iulie, a anuntat, vineri, actualul ocupant al postului, Tonny Lybek, care isi incheie misiunea.

"Dupa o perioada de peste patru ani, mandatul meu ca reprezentant rezident pentru Romania si Bulgaria a ajuns la final. Imi face placere sa anunt faptul ca succesorul meu este Guillermo Tolosa, care va prelua atributiile in acest post pe 1 iulie 2013", arata un comunicat, remis AGERPRES, de reprezentanta FMI. 

Tolosa, cetatean uruguaian, este in prezent reprezentant rezident al FMI pentru Armenia, unde a lucrat indeaproape cu autoritatile pe programul economic sprijinit de FMI. Anterior acestei functii, acest a detinut diverse atributii in cadrul FMI, contribuind inclusiv la gandirea strategica a institutiei si la analize privind politicile de dezvoltare macroeconomica intr-un numar de tari din America Latina si Estul Europei. 

Inainte de a se alatura FMI, Tolosa a activat ca economist si profesor de economie la Centrul de Cercetari Economice (CINVE) din Uruguay si la Universitatea Republicii Uruguay. De-a lungul carierei, Tolosa a obtinut diverse titluri si a scris mai multe lucrari pe probleme politice. Tolosa detine un doctorat in economie la Universitatea California, Los Angeles. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: