PROGNOZA METEO pe trei zile

Data publicarii: 21-06-2013 | Actualitate

O zi deosebit de calda in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in vest si in sud-vest, cu temperaturi maxime intre 26 si 36 de grade. In aceste conditii pragul critic de 80 al disconfortului termic va fi atins si depasit usor, in regiunile vestice, pe arii restranse in sud si centru si izolat in rest.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza, cand local la munte si pe suprafete mici in vestul, nord-vestul si centrul tarii se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar ploile pot avea caracter torential.**

In Capitala, soarele domina intreaga zi si ridica mercurul din termometre spre o maxima in jurul valorii de 32 de grade - valoare cu cateva grade peste media caracteristica a sfarsitului de iunie. 

Munte. Vine weekendul, iar muntele este o solutie pentru a scapa de caldura excesiva din marile orase. Este vreme calda si in statiunile montane, dar temperaturile nu trec de 26 de grade la Predeal, 24 de grade la Paltinis, 23 de grade la Sinaia cota si Paltinis, 26 de grade la Stana de Vale si 18 grade la Ceahlau Toaca. Este soare in prima parte a zilei, dar spre amiaza vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar ploile pot avea caracter torential.

La mare, un sfarsit de saptamana perfect. Temperatura numai buna pentru confortul termic - maxime in aer cuprinse intre 26 si 28 de grade. Apa marii a continuat sa se incalzeasca, iar in aceste zile va avea o temperatura cuprinsa intre 23 si 25 de grade. In weekend tot vremea frumoasa, iar temperatura mai creste usor - este vorba de maxime intre 27 si cel mult 31 de grade.

sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: